Alles wat je moet weten over de nieuwe microblading trend

Wenkbrauwen hebben altijd al een belangrijke rol in onze beautyroutine gespeeld. Van superdunne ‘highbrows’ van de ninetees tot de feather wenkbrauwtrend van nu. Maar als je iets té enthousiast je pincet hebt gebruikt en nu overgebleven bent met Pencil Thin wenkbrauwen á la Pamela Anderson? Dan is de microblading misschien wel iets voor jou. Zo hoef je niet iedere ochtend een half uur voor de spiegel te staan om je wenkies in te vullen.

Microblading is nog vrij nieuw, maar op Instagram wordt je er al mee overspoeld. En dat is ook niet zo raar, want het blijft veel langer zitten dan normale wenkbrauw potloden of gels en het ziet er veel natuurlijker uit dan normale wenkbrauwtatoeages. Dus ben jij geïnteresseerd of wil je gewoon weten wat microblading precies is, lees dan snel verder.

Iedereen is natuurlijk anders en niet iedere wenkbrauw is hetzelfde. Daarom wordt er eerst een wenkbrauwvorm getekend met verwijderbare pen. Als de juiste vorm bepaald is, wordt er verdovende crème aangebracht om pijn te minimaliseren. Doordat er gebruik gemaakt wordt van een hele dunne naald zijn de haartjes dun, precies en haar-like en die worden dan als een soort tattoo één voor één getekend. Het heeft niet dezelfde committent als een echte tattoo, aangezien de inkt maar twee tot drie jaar blijft  zitten. De gehele behandeling duurt z’n twee uur en kost ongeveer 400 euro.

In tegenstelling tot wenkbrauwextensions is microblading super low maintenance. Na het herstelproces van ongeveer een maand (daarvoor is je huid nog een beetje rood en gevoelig) moet je nog één keer terugkomen voor een touch-up ben je helemaal klaar. Maar pas op, want het blijft wel twee á drie jaar zitten. Dus besluit je het te gaan doen, doe dan eerst je research en vraag bij de salon ook om voorbeelden van klanten.  Zo weet je wat je te wachten staat!

Toch niets voor jou?
Zo krijg jij de perfecte wenkbrauwen
Zo maak je je wenkbrauwen zelf donkerder

https://www.instagram.com/p/BShIJJpjXBQ/

 

https://www.instagram.com/p/BSKCG4MDu5W/?taken-by=microbladingla

 

PHOTOCREDITS : RMSBEAUTY