Zo krijg je pas écht volle wenkbrauwen

Volle, natuurlijk gevormde, donkere wenkbrauwen à la Cara Delevingne? Yes, please! Regel één voor het shapen van je wenkbrauwen: je kunt alleen werken met wat je hebt. Heb je ronde wenkbrauwen, teken dan geen rechthoekige strepen op je voorhoofd. Uiteindelijk staat een andere vorm simpelweg onnatuurlijk, maar het creëren van vollere wenkbrauwen is daarentegen een go! Nemen jouw brows de vorm van een oerwoud aan? Kies er dan voor om ze iets te epileren en (waar nodig) bij te tekenen (iets te fanatiek geëpileerd? Kijk hier wat je eraan kunt doen). Wanneer je wenkbrauwen maar uit zeven haartjes bestaat, kun je ervoor kiezen om ze te accentueren met een potlood. Waar het uiteindelijk om gaat, is dat je wenkbrauwen bij jouw gezicht passen, en je ogen accentueren. Lees hier hoe!

En zo krijg je pas écht volle wenkbrauwen

1. Borstelen

Oké, je hoeft voor je wenkbrauwen niet naar de kapper, maar je moet ze wel een beetje borstelen (en onderhouden!). Wat bij de één geweldig kan staan, is voor een ander totally wrong. Borstel je wenkbrauwhaartjes dus mee in de natuurlijke vorm. Nadat je ze hebt geborsteld kun je makkelijk zien of er nog haartjes uitspringen. Deze kun je verwijderen met een pincet. Pas wel op dat je wenkbrauwen symmetrisch blijven. De truc is om niet té dicht bij de spiegel te staan als je epileert, neem wat afstand om te kijken of je wenkbrauwen symmetrisch zijn, en wat de vorm doet voor je gezicht. Ben je geen held met een pincet? Laat het dan vooral door een professional doen…

2. Inkleuren

Als je je wenkbrauwen netjes in model hebt geborsteld kun je ze inkleuren met een potlood. Kies een kleur die dicht bij jouw eigen haarkleur ligt of ga voor een kleur die net iets donkerder is. Zo heeft Cara (om even bij haar te blijven) donkerbruine wenkbrauwen en blond haar (en dat maakt indruk!). Je kunt er ook voor kiezen om twee verschillende kleuren te gebruiken. Op die manier creëer je meer diepte in je blik. Ga niet als een malle tekeer met je potlood! Het meest natuurlijke resultaat bereik je met kleine, dunne potloodstreepjes (en zo teken je de perfecte wenkbrauwen).

3. Oogschaduw

Vervolgens ga je met een oogschaduw (in de kleur van je haar) over je wenkbrauwen heen. Bekijk in de make-up tool guide welk kwastje je daarvoor moet gebruiken! Veeg met de natuurlijke vorm van je wenkbrauw mee.

4. Spray

Om je wenkbrauwen de rest van de dag in shape te houden spuit je een beetje haarspray (of gebruik een brow gel) op een schoon mascara borsteltje. Met dit borsteltje borstel je je wenkbrauwen van binnen naar buiten toe. Et voila, je hebt the perfect long- lasting shaped brows!