Broke or Bargain: Chanel Vitalumiere Aqua

De Chanel Vitalumiere Aqua Foundation is populair onder visagisten (de foundation staat niet voor niets in de top 10 van Fabienne Jansen en Thijs Willekes) en bejubeld om de zijdezachte finish die fris en luchtig aanvoelt. Er is echter een goedkoper alternatief, dat sterk lijkt op dit fijne middel: Bourjois Healthy Mix.

Chanel Vitalumiere Aqua vs. Bourjois Healthy Mix

We spreken uit eigen ervaring als we zeggen dat er enorm veel overeenkomsten zijn tussen de beide foundations. Zowel de foundation van Chanel als die van Bourjois is makkelijk aan te brengen (met je handen of met kwast), ze blenden goed met je huid, blijven nagenoeg de hele dag goed zitten en geven je een gezonde en natuurlijke glow. Er zijn echter ook een aantal verschillen. Zo zijn er 11 verschillende tinten van de Chanel Vitalumiere Aquq foundation te koop en slechts 6 van de Bourjois Healthy Mix. De foundation van Chanel heeft een SPF van 15, terwijl de Bourjois foundation geen bescherming biedt tegen de zon. Omdat de finish van de Vitalumiere Aqua zo zijdezacht en licht is, dekt deze net iets minder dan de Healthy Mix. Misschien is het grootste verschil nog wel de prijs: een flesje Chanel foundation kost € 42, terwijl je die van Bourjois al in huis hebt voor € 14,95.

Ondanks de kleine verschillen is de werking en het uiteindelijke resultaat redelijk gelijk en heb je met beide producten een hele fijne basis in huis voor een mooie huid!

foundation
Shop de items hier:

Links CHANEL | Rechts BOURJOIS

source: Aliceyeh