Saint Laurent, Chanel en Gucci voor een prikkie!

Een tijdje terug vertelde Manon bij RTL Boulevard over de opkomst van tweedehands kleding. Het kopen van tweedehands kleding wordt namelijk steeds meer een trend, of beter gezegd: is al een trend. Er wordt veelvuldig gekocht op sites zoals Designer Vintage en Vestiaire Collective maar ook bij Salon Heleen Hulsmann waar de mooiste tweedehands designer items je om de oren vliegen.

Behalve dat je dat ene, door jou felbegeerde, item er kan vinden voor een fractie van de nieuwprijs, is het ook nog eens goed om kleding op dit soort sites te kopen. Het is namelijk hartstikke duurzaam, dat tweedehands shoppen. Een kledingstuk krijgt zo een tweede leven waardoor het dus niet voor niets gefabriceerd is. Bewuste keuzes maken heet dat ;). Laat dit nu juist de reden zijn waarom tweedehands kleding geen taboe meer is.

We gaan steeds bewuster om met de wereld. We bespreken klimaatverandering, letten beter op wat we eten en maken daarom ook de keuze om tweedehands kleding te kopen. Dat terzijde is het natuurlijk extra handig dat je maar drie jaar hoeft te sparen voor een Chanel tas in plaats van dertig.

Omdat jij nu vast en zeker zin hebt gekregen om van dit soort items te gaan shoppen, hebben wij alvast wat research gedaan. Onze favoriete items van www.vestiarecollective.com kun je daarom hieronder meteen shoppen. Does it get any better?

READ NEXT
Designer items voor een prikkie
Designer Vintage, waar vind je nou die topstukken?
Het shoppen van vintage designer items: hoe check je of het echt is?

[show_boutique_widget id=”624330″]

Zoe Karssen shorts

Zoe Karssen is een mega succesvol en nog jong Nederlands label dat super fijne basic en off-duty cool items ontwerpt. Na de oprichting in 2010 groeide

Lees meer »