De 5 spannendste thriller boeken die jij deze zomer nog wil lezen

Van psychologische thrillers tot detectives, deze boeken zijn stuk voor stuk superspannend. Dus, ben je op zoek naar een goede, spannende thrilller om je warme zomeravonden op het balkon of in het park mee te vullen, in plaats van standaard Netflix? Dan ben je hier op het goede adres.

Corine Hartman – Groen Licht

Groen Licht van Corine Hartman speelt zich af in de Achterhoek. Hier wordt een vrouw op een meedogenloze manier om het leven gebracht. Suzan de Winter, Rechercheur, vermoedt dat de moordenaar het niet bij één slachtoffer gaat houden aangezien deze het tot in de details voorbereidt heeft. Ze heeft gelijk, en dit levert een spannend bloedstollend verhaal op.

Stephen King – De Buitenstaander

Een elfjarig jongetje wordt levenloos en misbruikt gevonden en het plaatselijke bewijs wijst meteen richting de plaatselijke coach van het Little-League team, maar die blijkt een waterdicht alibi te hebben. Hoe kan hij tegelijkertijd op twee plekken zijn geweest?

Stephen King is misschien wel de meest bekende thriller auteur ooit. En ook in zijn boek De Buitenstaander maakt hij zijn reputatie weer meer dan waar.

M. J. Alridge – Iene Miene Mutte

Een meisje verteld over haar gruwelijke ontvoering waarvan iedereen detail verschrikkelijk is. Twee dagen later wordt een tweede slachtoffer gevonden en een patroon ontstaat. Inspecteur Helen Grace werkt samen met haar team keihard om de de dader, een psychopaat, te vinden.

Dan Brown – Oorsprong

De schrijver van De Davinci Code en Angels en Demons is weer terug met een nieuwe thriller waarin Robert Landon de hoofdsrol speelt. Hij houdt zich bezig met de vragen: waar komen we vandaag en waar gaan we naartoe. Het speelt zich af in Spanje en zit vol innovatieve technologie, code, religie geschiedenis en architectuur.

Karen Rose – In het Vizier

Kristen Mayhew is openbaar aanklager en heeft een stalker/geheime aanbidder waar ze brieven van krijgt die eng accuraat weet te vertellen waar ze is en wat ze denkt. Hij is levensgevaarlijk en wil de criminelen vermoorden die Kristen niet heeft kunnen vervolgen. Ook weet hij Kristen haar diepste geheim.

Meer lezen?
De leukste boeken om mee te nemen op vakantie
Deze thriller boeken zijn net zo verslavend als een Netflix serie