Veelbelovende Netflix series voor oktober

Het is weer tijd voor een overzicht van de series die binnenkort op Netlix lanceren. Er komt een nieuw seizoen aan van één van onze favoriete series & een paar nieuwe spannende thrillers!

Making a Murderer, seizoen 2

Een Amerikaanse documentatieserie die heel wat hoge ogen gooit. De serie is gefilmd over een periode van tien jaar door Laura Ricciardi en Moira Demos. Het eerste seizoen vertelt het verhaal van Steven Avery, een man die achttien jaar lang onschuldig heeft vastgezeten voor verkrachting. Twee jaar na zijn vrijlating wordt hij aangehouden voor de moord op Teresa Halbach. Waar het eerste seizoen vooral draaide om de rechtszaak rondom de moord, gaat het tweede deel meer in op de levens van Avery en Dassey na hun veroordeling.

The Good Place

Na het zien van al die spannende, snelle series zoals Game of Thrones, Westworld, House of Cards en The Walking Dead wil je nu misschien iets luchtigers. Unbreakable Kimmy Schmidt, Jane the Virgin en Drop Dead Diva heb jij al helemaal verslonden. Tijd voor iets nieuws? Start dan The Good Place. Het is net zo onzinnig als bovengenoemde, staat op Netflix en er zijn al meerdere seizoenen beschikbaar. Een betere wegkijkserie kan je jezelf niet wensen. Enjoy

The Haunting Of Hill House

Deze nieuwe horrorserie komt 12 oktober op Netflix te staan en de hoofdrol is voor de Nederlandse acteur Michiel Huisman. Het verhaal gaat over een groep broers en zussen die opgroeiden in een huis dat later het meest beroemde spookhuis word van het land. Wanneer ze volwassen zijn komen ze na een tragedie weer samen om de geesten uit het verleden te confronteren. Sommige geesten zitten alleen in hun gedachten, maar anderen lijken echt rond te spoken in de schaduwen van het verlaten Hill House. Als je fan bent van horror is dit zeker een serie die je niet wilt missen!

Riverdale seizoen 3

Fan van Riverdale? Dan hebben we heel goed nieuws voor je, want binnen een maand komt het nieuwe seizoen alweer op Netflix, namelijk op 11 oktober. Het derde seizoen belooft spannender dan ooit te worden, want het tweede seizoen eindigde met de arrestatie van Archie. Seizoen 3 zal laten zien hoe het verder gaat aflopen met Archie en daarnaast wordt er een grote rol voor de Southside Serpents verwacht, waar Jughead nu de leider van is.

The Chilling Adventures Of Sabrina

Riverdale slaat zo goed aan dat de makers een soortgelijke serie hebben gemaakt. De naam van de nieuwe serie is ‘The Chilling Adventures Of Sabrina’ en de eerste 10 afleveringen van de serie komen 26 oktober op Netflix te staan. Wie in de huid van Sabrina gaat kruipen is al enige tijd bekend, dat wordt de actrice Kiernan Shipka. Bekend van Mad Men. Het verhaal is geschreven door Roberto Aguirre-Sacasa. Hij is een van de redenen waarom er zoveel wordt verwacht van de serie, omdat hij als showrunner van Riverdale mede-verantwoordelijk is voor het succes van die show.

De serie belooft veel duisterder te worden dan we van de jonge heks gewend zijn, en grijpt zo terug naar de graphic novel van Archie Comics waarop het verhaal van Sabrina gebaseerd is. De serie valt dus niet te vergelijken met de comedy-sitcom die van 1996 tot 2003 op tv was, met de vrolijke, humoristische Sabrina en haar sarcastische kat Salem.

De sfeer zal eerder in de buurt van ‘The Exorcist’ liggen, zo laat Netflix weten. Onder andere deze film was inspiratie voor de makers van de serie. Wij kunnen in ieder geval niet wachten op deze lekkere spannende thriller!

READ NEXT
Er is een nieuwe Netflix-film met Peter Kaminsky
Zo weet je precies welke serie je nu wil gaan kijken