De beste pizza recepten om zelf te maken!

Alle pizza lovers opgelet! Vandaag hebben we een aantal hele fijne pizza recepten voor je, want wees eens eerlijk: het liefst eet je natuurlijk iedere dag een dikke pizza met gesmolten kaas. Helaas is dat niet echt goed voor ons fitgirl lijfje… Niet getreurd, we helpen je even herinneren: het is namelijk zaterdag en dan mag alles! Het is natuurlijk dé ideale dag om lekkere pizza’s in elkaar te flansen en daarom hebben wij de aller lekkerste pizzarecepten voor jou op een rijtje gezet!

1 Kaas-uienpizza met bacon
Sounds like a combination made in heaven, right? En dat is het ook! Dit heb je ervoor nodig:

  • 2 rode uien, in ringen
  • 2 witte uien, in ringen
  • 1 eetlepel verse tijmblaadjes
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 6 plakjes bacon
  • 150 g blauwschimmelkaas, verkruimeld
  • pizza bodem

Bereiden
Verwarm de oven voor op 220 graden. Meng de uien met de tijm, olijfolie met wat peper naar smaak. Beleg de pizzabodem met de plakjes bacon en verdeel de kaas en de uienringen erover. Bak je pizza in het midden van de oven in 20 tot 25 minuten goudbruin en gaar. Smullen maar!

2 Pizza met gehakt
Pizza is lekker, gehakt is lekker; Let’s go for pizza mét gehakt! Dit heb je nodig:

  • 280 g pizzadeeg
  • olijfolie
  • 150 g mager gehakt
  • 60-80 g buffelmozzarella, in dunne plakken gesneden
  • 20 g Parmezaanse kaas, vers geraspt
  • 2-3 blaadjes basilicum

Bereiden
Je verwarmt de oven voor op 250 graden. Leg het deeg (hieronder lees je hoe dat moet) op een bakplaat die ingevet is met een klein beetje olie (of boter). Besprenkel dan het deeg met olijfolie en zet het circa tien minuten in de oven. Dan verbrokkel je het gehakt met je vingers, verdeel de mozzarella met het gehakt over de pizza. Zet de pizza daarna nog 5 minuten in de oven. Om ‘m helemaal af te maken maal je nog wat peper over de pizza en bestrooi je hem met fijngeknipte basilicum.

3 Pizza met vis
Fish it up! Lees hieronder wat de benodigdheden zijn.

  • 10-12 kerstomaatjes
  • 1 flinke teen verse knoflook, paars van kleur en hak ‘m fijn
  • olijfolie van zeer goede kwaliteit
  • 280 g pizzadeeg
  • 3-4 ansjovisfilets, uit blik op olijfolie
  • een paar blaadjes bladpeterselie, fijngeknipt

Bereiden
Je verwarmt de oven voor op 250 graden. Dan snijd je de tomaten in partjes en voeg het samen met de knoflook en een scheutje olijfolie. Leg het deeg op een bakplaat en besprenkel het deeg met olijfolie. Doe de pizza minuten in de voorverwarmde oven. Daarna haal je de pizza eruit, verdeel je de tomaten erover heen en zet de pizza nog vijf minuten in de oven. Daarna haal je de pizza uit de oven, beleg je hem met ansjovis en strooi je er peterselie overheen en buon appetit!

4 Pizza met geitenkaas en tomaat
Deze ken je vast niet, maar absoluut het proberen waard! Dit heb je ervoor nodig:

  • 30 g bladerdeeg
  • 1 kleine tomaat, in plakjes van ½ cm dik
  • enkele plakjes geitenkaas
  • enkele takjes tijm
  • olijfolie

Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 graden. Vouw het bladerdeeg in een rondje en leg het op een ingevette ovenschaal. Dan verdeel je de tomaten over het deeg, leg je de plakjes geitenkaas op de pizza en breng je het op smaak met wat tijm, peper en een snufje zout. De pizza bak je 15 minuten in de oven en dan is hij klaar om opgegeten te worden! Ben je gek op tomaat?

 Een pizzabodem maak je zo:

  • 300 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1/2 theelepel zout
  • 1 ei
  • circa 1 deciliter water

Bereiden
Doe het zelfrijzend bakmeel in een beslagkom en maak een kuil in het midden. Voeg daar het ei, zout en 1 deciliter water in. Roer met de vork tot al het vocht is opgenomen en kneed verder met de handen tot een soepele deegbal. Indien het nodig is, voeg je nog een klein beetje water toe. Laat het ongeveer 1/2 uur rusten, want dan rolt het makkelijker uit. Daarna rol je het pizzadeeg met één hand zodat er een korte rol ontstaat en je draait het pizzadeeg een kwartslag en vouw het dubbel. Herhaal deze handelingen tot het pizzadeeg soepel en elastisch is (ongeveer tien minuten).

Pizza time!

Read next…
>
>
Haast? Deze gerechten maak je in 15 minuten klaar!

Source: Bloggingoverthyme