De fijnste series die je met mannen kan kijken

Samen met je vriend, broer of huisgenoot een serie kijken? Dan hoef je echt niet aan te komen met series als Grey’s Anatomy, Girlboss of Gossip Girl. Mannen willen actie, spanning en het liefst nog iets om naar te kijken. Wij hebben de fijnste series voor jou en je mannelijke vriend op een rij gezet. Kies maar uit.

Game of Thrones

Deze staat natuurlijk bovenaan en kan je waarschijnlijk al afstrepen. Deze serie is zo ontzettend populair. Er zit actie in, het is spannend, loopt snel en er is genoeg moois te zien. Ook voor ons is er genoeg te zien, in het nieuwe seizoen komt er zelfs nog een extra hunk bij.

Westworld

Deze serie is na Game of Thrones een van de betere series. Er zijn inmiddels al twee seizoenen van, die zeker de moeite waard is.

House of Cards

Claire en Frank Underwood zijn een machtig (en mooi) koppel. Samen halen ze smerige streken uit om nog meer macht te krijgen. Ze spelen een dodelijk spelletje. Inmiddels zijn er vijf seizoenen, genoeg om te kijken. Voordeel: het staat allemaal op Netflix.

Fargo

Als je Fargo nog niet hebt gezien, dan hoef je de rest van dit lijstje niet eens meer door te nemen. Deze serie is zó goed. Het heeft drie seizoenen, dus je kan er meteen even tegenaan. Ieder seizoen heeft een ander verhaal maar het heeft allemaal dezelfde sfeer. Alle verhalen spelen zich af in en om Minnesota (inclusief gek accent dat je sowieso gaat nadoen). Maar op een of andere manier leiden alle verhalen terug naar Fargo.

Gomorra

Een Italiaanse serie over de maffia in Italië. Het is niet te vergelijken met Scarface of The Godfather. Deze serie speelt zich af in de getto van Scampia in Napels. Stoer, snel en spannend, op en top.

Suburra

Mocht je Gomorra in een weekend hebben uitgespeeld, dan is Suburra een waardige opvolger. Suburra speelt zich af in Rome. En laat zien hoe corrupte politici samenwerken met lokale criminelen. Een vlotte serie met (helaas) nog maar een seizoen.

Billions

In de serie Billions staat de openbare aanklager Chuck Rhoades tegenover de hedgefonds koning Bobby Axelrod. Ze proberen elkaar het leven zuur te maken, en dat lukt ze beiden aardig. Het is moeilijk een kant te kiezen, en dat maakt deze serie (naast de geweldige cast) briljant.

Peaky Blinders

Peaky Blinders speelt zich af in de jaren twintig, vlak na de Eerste Wereldoorlog. Gang-aanvoerder Thomas Shelby (Cillian Murphy) heeft de leiding over de bende Peaky Blinders in Birmingham.

Bloodline

Een intrigerend verhaal over een welgestelde familie met veel donkere geheimen. Het verhaal speelt zich af in een prachtig hotel op de Keys in Florida. Hoofdrolspeler John Rayburn (Kyle Chandler) doet er alles aan om de goede ‘Rayburn’ naam te behouden.

https://www.youtube.com/watch?v=tRnS8FkcXNk

Lilyhammer

De New Yorkse gangster Frank Tagliano (Steven van Zandt) verraadt zijn partners en moet onderduiken. Na het zien van de Olympisch Winterspelen in 1994 raakt hij geïntrigeerd door de plaats Lillehammer en besluit hij hier naartoe te emigreren.

Ozark

Deze serie is een heerlijke mix van Bloodline en Breaking Bad. Ozark gaat over een doodgewoon gezin, behalve dan de baan van de vader. Vader Marty (Jason Bateman) is financieel adviseur in Chicago en werkt ook voor een van de grootste drugsbaronnen in Mexico. Hiervoor vertrekt hij met zijn gezin naar de Missouri Ozarks om daar geld wit te wassen voor een drugskartel in Mexico.