De French do’s en don’ts van party dressing

Party dressing, dat kan soms nog best lastig zijn. Je wil meer uitpakken met je outfit, maar je wil ook niet over de top gaan. We willen opvallen, maar ook niet té. Keuzes, keuzes, keuzes. De Parisiennes weten als geen ander hoe je je stijlvol moet kleden, ook tijdens de feestdagen. Wij vertellen je de do’s en don’ts!

Do: een bodycon dress

Parisiennes zijn gek op little black dresses. En ze gaan het liefst voor knappe bodycon dresses. Je taille mag je laten zien! Met een riem kan je je taille extra benadrukken. Je mag trots zijn op je vrouwelijke vormen en een bodycon dress laat je vormen nog mooier uitkomen. Als je voor een niet te korte bodycon dress gaat, kan het zeker chic zijn.

[show_boutique_widget id=”674857″]

Do: hoge hakken

Zolang je er op kan dansen, anders kan je beter voor een paar gaan met een iets lagere hak. En als je echt helemaal los wil gaan tijdens een avond uit en je bang bent dat je veel gaat lijden op hakken: ga voor flats. Toch dragen Parisiennes het liefst hoge hakken onder een mooie jurk.

[show_boutique_widget id=”674858″]

Do: een crossbody dragen

De Parisiennes houden er niet van om een tas mee te zeulen. Ze willen kunnen dansen zonder een tas vast te houden. Daarom zijn ze gek op crossbody bags. Beter bekend als de ”fanny packs”. Die zijn stijlvoller dan je denkt. Daar zijn de Berlijnse fashion girls trouwens ook gek op.

[show_boutique_widget id=”674859″]

Don’t: te veel make-up

Parisiennes gaan liever voor au naturel. Houd je make-up dus subtiel, ook al is het feest. Breng niet te veel blush aan en je gezicht hoef je ook niet te shapen. Van een goede smokey eye zijn de Parisiennes niet vies.

Don’t: te gestyled haar

Naast subtiele make-up houden de Parisiennes ook van de ”undone look” wat hun haar betreft. Ze dragen hun haren het liefst gewoon los. Haaraccessoires laten ze ook lekker thuis.

Don’t: denken dat je geen panty aan kan

Een panty kan goed werken met een party dress. Je hoeft echt niet met je blote benen de deur uit te gaan. Parisiennes houden van een panty onder een korte zwarte jurk. En je kan makkelijk wat huid showen zonder dat het er té revealing uitziet. Ze gaan het liefst voor 10 denier panty’s. (Zakt jouw panty altijd af? Wij hebben de oplossing)!

 

 

Meer stijlvolle tips van de Parisiennes afkijken? Je leest ze hier:
> Dit zouden Parisiennes NOOIT naar werk dragen
Je ne sais quoi? 11 items voor de instant Parisienne look
Dit zijn de laarsjes die iedere Française in haar bezit heeft

 

 

PHOTO CREDITS: KENZAS