De mooiste drama boeken die je wilt lezen

Het is de perfecte tijd van het jaar om weer te beginnen aan een goed boek. Want wat is er nou meer ontspannen dan tijdens een regenachtige dag heerlijk onder een dekentje je favoriete boek te lezen? Wij hebben de 10 mooiste, zieligste en meest romantische boeken voor je op een rijtje gezet, zodat je weer genoeg inspiratie hebt.

Alleen op de wereld – Hector Malot

Beoordeling: 4,5/5

Dit is een roman die niet meer weg te denken is uit de Nederlandse Romans. Het is officieel een kinderboek, maar weet ook bij oudere mensen vaak een gevoelige snaar te raken. Het verhaal gaat over een 8-jarige jongen, Remi, die van zijn stiefouders wordt gescheiden en wordt verkocht aan een straatmuzikant. Wanneer ook hij komt te overlijden staat Remi er helemaal alleen voor.

Ik haal je op, ik neem je mee – Nicolo Ammaniti

Beoordeling: 4/5

Dit boek is ook een roman, maar is tegelijkertijd ook erg spannend en humor ontbreekt ook niet. Het verhaal gaat over vier jongeren die op een dramatische manier door onder andere liefdesrelaties met elkaar worden verbonden.

Joe Speedboot – Tommy Wieringa

Beoordeling: 4/5

Fan van Intouchables? Dan is dit boek echt iets voor jou. Joe speedboot is een hele aangrijpende roman over een vriendschap die ontstaat tussen twee totaal verschillende jongens. Fransje kreeg een ongeluk, belandde in een rolstoel en ontmoette daarna Joe Speedboot. Wanneer de twee elkaar ontmoeten is dit het begin van een nieuwe leven voor Fransje. Ondanks het aangrijpende verhaal is het soms ook erg sarcastisch, waardoor je niet de hele tijd medelijden hebt met Fransje.

Wat is de wat? – Dave Eggers

Beoordeling: 4/5

‘Wat is de wat’ is een waargebeurd verhaal. Het is een dramatisch en erg aangrijpend verhaal over een jongen die vluchteling is en tijdens zijn reis de meest verschrikkelijke dingen meemaakt. Het laat je een erg realistisch beeld vormen over de omstandigheden in een land waar het oorlog is.

Haar naam was Sarah – Tatiana de Rosnay

Beoordeling: 4,5/5

Dit is een oorlogsroman en gaat over de holocaust tijdens de Tweede Wereldoorlog. Wanneer Sarah en haar ouders worden opgepakt en gedeporteerd worden is Sarah nog net op tijd om haar broertje in de kast te verstoppen. Ze belooft hem later weer te bevrijden, maar ze wist niet wat haar nog te wachten stond.

De grot – Tim Krabbé

Beoordeling: 3,5/5

De alom gerespecteerde geoloog Egon Wachter is 43 jaar oud en besluit een klein zakcentje bij te verdienen als drugskoerier. In opdracht van zijn jeugdvriend Axel, inmiddels een beruchte crimineel, levert hij een partij heroïne af. De persoon aan wie Egon zijn koffer moest overhandigen, blijkt een vrouw te zijn. Een vrouw die hij eerder meent te hebben gezien…

Het gouden ei – Tim Krabbé

Beoordeling: 4,5/5

Onderweg naar een vakantiebestemming besluiten twee geliefden even te stoppen bij een benzinestation. Wanneer het lang duurt voordat Saskia terugkomt besluit Rex haar te gaan zoeken, maar waar is Saskia?

Duizend schitterende zonnen – Khaled Hosseini

Beoordeling: 4.8/5

Mariam is nog maar vijftien als ze al wordt uitgehuwelijkt aan een dertig jaar oudere man. Mariam kan hem geen zoon geven en daarom neemt Rasheed Laila in huis. De twee vrouwen zien groen van jaloezie maar langzamerhand ontstaat er een innige vriendschap. Samen doen ze er alles aan om de oorlog in Afghanistan te overleven. Khaled Hosseini kan je kennen van het boek ‘De vliegeraar’.

De man die naar Auschwitz wilde – Denis Avey

Beoordeling: 3.6/5

Een waargebeurd verhaal over Denis Avey, een jonge Britse soldaat. Hij vecht in de Tweede Wereldoorlog, wordt gevangen genomen en komt in een werkkamp in Duitsland terecht. Daar werkt hij zij aan zij met joodse gevangenen uit het nabijgelegen Auschwitz III. Avey is geschokt door de verhalen van de Auschwitz-gevangenen en ziet elke dag dat er mensen niet meer terugkeren. Hij wisselt van plaats met de Nederlandse Hans. Hij trekt diens smerige gestreepte kampkleding aan en loopt tussen de andere gevangenen onder de poort met ARBEID MACHT FREI Auschwitz III binnen, zonder te weten wat hem te wachten staat.