De Netflix series die je NU wil gaan kijken

Netflix, heel leuk enzo, en vooral de perfecte tijdsbesteding als je met deze kou zo lang mogelijk in huis blijft. Maar oh wat is het lastig om elke keer weer iets leuks uit te zoeken! Netflix probeert een inschatting te maken van wat jij leuk vindt maar dit wil niet altijd even goed lukken.

We zijn uiteindelijk langer aan het zoeken naar een serie dan dat we daadwerkelijk aan het kijken zijn. Zoeken naar lijstjes ’things to watch on Netflix now’ heb je niets aan, want in Amerika hebben ze andere series en films online staan. Daarom geven wij jou nu hét lijstje van de leukste, spannendste, must-see Netflix series om te bingen dit weekend. Televisie, laptop of tablet aan en GO!

La casa de papel

Thriller

Zoals de naam van de serie al doet vermoeden, is La casa de papel en Spaanse serie. De serie is (nog) niet zo bekend maar wij vermoeden dat hier snel verandering in gaat komen. De serie gaat over een groep specialisten onder leiding van een crimineel meesterbrein zich opsluiten in een gebouw om zelf bankbiljetten te drukken. Het doel is om de politie te manipuleren en na elf dagen het gebouw te verlaten met 2,4 miljard euro. De vraag is natuurlijk of dit ze gaat lukken..

IMDB: 8.8/10
Rotten Tomatoes: 89%

Everything sucks

Amerikaans, comedy, drama

Everything sucks speelt zich af in Boring, een klein plaatje in de VS. De serie is een highschool drama die zich afspeelt in de jaren 90. Naast de ongemakkelijke avonturen van de eerstejaars studenten, is er ook aandacht voor taboes die er speelden. En dat maakt de serie extra bijzonder en niét standaard.

IMDB: 7.7/10
Rotten Tomatoes: 70%

Seven seconds

Amerikaans, drama, misdaad

Seven seconds is een indrukwekkende Netflix Original serie. Het verhaal gaat over een 15-jarige jongen levenloos gevonden wordt. De zaak wordt door de politie stopgezet maar zijn familie doet er alles aan om achter de waarheid te komen.

IMDB: 7.7/10
Rotten Tomatoes: 76%

End of the f*cking world

Brits, comedy, drama

In deze serie, die is gebaseerd op een stripboek, gaat een bijna psychopatische tiener op pad met een opstandige avonturier. Dit loopt uit op een rampzalige roadtrip, waarvan je kunt genieten met heerlijke zwarte humor.

IMDB: 8.3/10
Rotten Tomatoes: 97%

 LOVE

Amerikaans, romantisch

Love is -je raadt het al- een liefdesverhaal. De serie speelt zich af in Los Angels en gaat over de opbloeide relatie tussen Mickey (Gillian Jacobs) en Gus (Paul Rust). Mickey is grappig, gevat, tikketje chaotisch, knap en verslaafd aan alcohol, drugs, sex en liefde. Gus daarentegen is de klassieke nerd. Hij is een ongemakkelijk, braaf en misschien een beetje saai. De twee voelen meteen een klik maar eigenlijk zitten ze beide nog in een relatie. Hoe loopt dit af? Met veel herkenbaar dating-gedoe en hilarische momenten natuurlijk. Een heer-lijke wegkijker voor de zondag.

IMDB: 7.7/10
Rotten Tomatoes: 94%

Fargo

Crime, drama, thriller

Als je Fargo nog niet hebt gezien, dan hoef je de rest van dit lijstje niet eens meer door te nemen. Deze serie is zó goed. Het heeft drie seizoenen, dus je kan er meteen even tegenaan. Ieder seizoen heeft een ander verhaal maar het heeft allemaal dezelfde sfeer. Alle verhalen spelen zich af in en om Minnesota (inclusief gek accent dat je sowieso gaat nadoen). Maar op een of andere manier leiden alle verhalen terug naar Fargo.

IMDB: 9.0/10
Rotten Tomatoes: 96%

Peaky Blinders

Brits, drama

Peaky Blinders speelt zich af in de jaren twintig, vlak na de Eerste Wereldoorlog. Gang-aanvoerder Thomas Shelby (Cillian Murphy) heeft de leiding over de bende Peaky Blinders in Birmingham. De straatbendes vechten openlijk voor macht en territorium en drinken ondertussen hun oorlogstrauma’s weg in verpauperde barren.

IMDB: 8.8/10
Rotten tomatoes: 96%

Collateral

Misdaad, drama, thriller

Collateral is een nieuwe serie op Netflix. Het verhaal speelt zich af in Londen, waar een moord op een pizzabezorger plaatsvindt. Bij het onderzoek van de detective wordt duidelijk dat er drugsdealers, smokkelaars en spionnen betrokken waren bij de moord.

IMDB: 6.7/10
Rotten Tomatoes: 70%

 

READ NEXT:


 

PHOTO SOURCE: NETFLIX.COM