De reden dat je op zondag slechter slaapt

Je kent vast wel het moment dat je op zondag in je bed ligt en écht moet gaan slapen, maar het wil gewoon niet lukken. Woelen, draaien, niks lijkt te werken. De grote rode cijfers op de wekker confronteren je met het feit dat je al uren wakker ligt. Welcome to the club! Je bent niet de enige die hier last van heeft.

Volgens een online onderzoek slaapt 39% van de 3000 respondenten slecht op zondag en 70% geeft aan 30 minuutjes langer nodig te hebben om in slaap te vallen. Waarom hebben wij dit op zondag? En nog belangrijker hoe komen we ervan af?

Social jetlag

Een social jetlag? Ja, een jetlag! Een social jetlag wordt gecreëerd doordat je op vrijdag en zaterdag langer op blijft en in het weekend uitslaapt. Van déze twee dagen wordt ons ritme zó verstoord dat dit in feite een zogeheten social jetlag veroorzaakt. Hierdoor kan het in slaap suffen iets langer duren dan normaal.

All in your head

Word jij geconfronteerd met een wekker met grote rode cijfers die zeggen dat het drie uur is, dan is er toch iets meer aan de hand dan een social jetlag. Helaas is stress waarschijnlijk de oorzaak van je zondagse slapeloze nachten. Het enige wat we kunnen zeggen is let go! Je ziet maandag wel wat de week brengt, zondagavond is niet het moment om je daar zorgen over te gaan maken. Makkelijker gezegd dan gedaan. Dat begrijpen we. Probeer eens je zorgen of to-do lijstjes op te schrijven, dit schijnt rustgevend te werken. (we hope you) Sleep tight!

Misschien moet je alvast je excuses aanbieden..
Het woord dat mensen het meest zeggen in hun slaap en waarom

Want Netflix en slapen is a match made in heaven
Napflix: de beste manier om snel in slaap te vallen

Deze wil je aanschaffen
> Met deze producten val je lekkerder en fijner in slaap