1. Goed voor je hart
Volgens dr. Taylor Riggs uit Londen is het eten van knoflook goed voor de bloeddruk en zorgt het voor gezonde cholesterol levels.
2. Bloedsuikerspiegel
3. Ziektes voorkomen
Knoflook is goed in dingen voorkomen, ja echt. Volges Taylor Riggs, daar is ie weer, kan knoflook bijdragen aan het voorkomen van sommige typen kanker. Heftig! Ook kan het ervoor zorgen dat je van een gewoon griepje afkomt. Het kan je lichaam namelijk beschermen tegen ziektekiemen.
4. Antibacteriële eigenschappen
Sommige mensen stoppen knoflookolie in hun oren om oorpijn te genezen, ooit gezien? Het is helemaal niet zo raar als je denkt. Rauwe knoflook heeft namelijk een antibacteriële werking en kan zelfs schimmel tegen gaan. Daarom ook dat het een griep kan genezen/voorkomen, helpt tegen buikpijn en schimmels uit je lichaam drijft. Als knoflook eenmaal gekookt is dan zijn de antibacteriële eigenschappen weg, maar nog helpt het dan tegen ontstekingen en bijvoorbeeld stress.
Meer over pizza?
> RECEPT: te lekkere pizza nacho’s
> Hier eet je de lekkerste pizza’s in Amsterdam