Deze fout maak jij ook tijdens het epileren van je wenkbrauwen

Wenkbrauwen: het zijn zusjes, géen tweeling. Toch is het wel fijn als ze er een beetje hetzelfde uitzien. Daarom wil je altijd nog net even die wilde haartjes weghalen. Maar daar maak je dus een hele grote fout…

Spiegel

Je wilt dat je wenkbrauwen perfect zitten. Dus je gaat ze toch nog even ‘plukken’. Met een pincet en een vergrotende spiegel. Want je wilt natuurlijk wel goed zien wat je precies weghaalt.

Dunne lijntjes

Je denkt dat je nu goed beeld hebt van je brows, maar hier gaat het dus fout. Door het gebruik van een vergrotende spiegel tijdens het epileren, heb je namelijk niet meer de verhouding van je wenkbrauwen ten opzichte van je gezicht door. Dus wanneer je denkt dat je prachtig volle wenkbrauwen hebt, worden het eigenlijk twee dunne lijntjes… Oops!

Oplossing

Gelukkig is de oplossing simpel. Wanneer je aan de slag gaat met je wenkbrauwen is het verstandig om een stapje naar achteren te doen en vanaf daar te kijken welke opvallende haartjes weggehaald moeten worden. Haartjes die klaar zijn om weggehaald te worden zullen snel loslaten. Als je meer moeite moet doen voor een haartje, kun je hem beter laten zitten, anders kan het leiden tot een ingegroeide haar! Good luck!