Deze fouten maken we allemaal bij het inrichten van kleine ruimtes

Zodra je een nieuw plekje hebt om te wonen (of je huis gaat veranderen), kan je niet wachten om al die nieuwe items een plekje te geven in je stulpje. Alleen wil je vaak heel veel (we are guilty). Er zijn zó veel leuke dingen te koop, het is onmogelijk om te kiezen (dus dan maar alles). Dit zijn de meest voorkomende fouten die gemaakt worden, wanneer je een kleine ruimte gaat inrichten.

1. Bergruimte

Vaak vergeet je hoeveel bergruimte een huis eigenlijk heeft. Heb je bijvoorbeeld ooit aan de ruimte onder je bed gedacht? Ook zou je bovenop je kast wat leuke boxen kunnen zetten. Staat stylish en is ook nog eens handig.

2. Te kleine of te grote meubels

Een kleine ruimte inrichten? Dat betekent niet dat je altijd voor de kleinste meubels moet gaan. Het kan ervoor zorgen dat je kamer ineens heel druk lijkt. Grotere (en soms ook langwerpige) meubels kunnen vaak een oplossing zijn voor een rustige, groter ogende kamer.

3. Keuzes maken

We weten dat het harstikke verleidelijk is om voor alles te kopen wat je op internet of in de showroom ziet staan. Maar you can’t have it all… Koop eerst de grote meubelen en kijk vervolgens wat er nog ontbreekt.

4. Maak een plan

Denk goed na over welke items je aanschaft. Deze zijn prijzig en moeten namelijk voor een langere periode mee gaan. Bedenk dus eerst van tevoren wát je precies nodig hebt en vermijdt de impulsieve aankopen.

5. Bang voor kleur

Wit is veilig, we know. Maar wie zegt dat een donkere kleur ook niet prachtig staat in een kleine ruimte? Vooral wanneer je een groot raam hebt. Het brengt sfeer in de ruimte.

6. Lege hoekjes opvullen

Je wilt natuurlijk je kleine ruimte optimaal benutten (we snappen het), maar als je élk hoekje volpropt, zorgt het niet voor een rustige uitstraling. Zorg hier voor balans en laat ook een hoek vrij. Zo heb je een soort van adempauze in je ruimte.

Als je dan toch je alles (opnieuw) gaat inrichten
> Dit zijn de interieurtrends voor 2019

Nou daarom dus!
Waarom je je muur een likje verf wil geven