Zo maak je een donkere ruimte lichter

Urenlang op Pinterest gekeken waar je al die prachtige huizen ziet, die de perfecte belichting hebben. Je kijkt om je heen en je komt helaas weer in de realiteit (in een donker hol). Eerlijk, soms voelt het alsof je in een grot leeft.  Met een aantal tips (die je zelf kan fixen in je huis) helpt dit al voor een groot deel. Benieuwd? Lees de tips hieronder.

1. Lichte inrichting

Je kamer licht inrichten helpt bij het creëren van een lichtere ruimte. Vergeet daarom ook zeker niet om een lichte vloer te nemen. Een donkere vloer zorgt juist voor een donkere ruimte. Best wel logisch dat een lichte muur je kamer ook lichter maakt. Maar we kaarten het toch aan. Als je dan voor wit gaat, ga wel voor een goede kleur wit. Zelfs wit waar glans in zit helpt hierbij. Het reflecteert namelijk enigszins.

2. Spiegels

Spiegels zijn een van de beste oplossingen voor het lichter maken van de ruimte. Spiegels reflecteren, waardoor er ook een lichtere en ruimere kamer ontstaat.

3. Lampen

Lampen, lampen, lampen. Ja, hoe meer licht in je kamer, hoe lichter het wordt. Logisch! Maar dat is niet het enige waar je rekening mee moet houden. In een donkere kamer kan je voor het beste voor LED lampen gaan. Dit geeft je natuurlijk daglicht. Oh en wel regelmatig schoonmaken helpt ook.

4. Metallic decoratie

Reflecteren in een donkere ruimte is the key om het op te lichten. De simpele manier van decoreren helpt er gewoon bij. En buiten dat het helpt, staat het ook nog eens heel leuk.

5. Minimalistisch

Een grote dichte kast of nachtkastjes die volstaan helpen niet. Het blokkeert het ‘lichter’ maken in de kamer. Zorg er daarom voor om zo min mogelijk spullen in de kamer neer te zetten. En een kast kan echt wel, maar kies dan voor een open kast.

READ NEXT
Samenwonen? Met deze items ga je ruzie uit de weg
Deze fouten maken we allemaal bij het inrichten van kleine ruimtes
Onze favoriete geurkaarsen allertijden