Deze merken verkopen diervriendelijke make-up producten

Hoewel je het misschien niet weet, schuilt er stiekem toch heel wat dierenleed achter dingen die jij dagelijks gebruikt. Dan hebben we het natuurlijk niet alleen over vlees, maar wist je dat je waarschijnlijk ook veel niet diervriendelijke make-up producten gebruikt? Producten die getest worden op dieren, zoals muizen, konijnen, katten en honden?

Gelukkig zijn er toch heel wat merken die inzien dat zulke dieronvriendelijke praktijken helemaal niet nodig zijn om ervoor te zorgen dat producten veilig zijn voor gebruik. In heel Europa is het verboden om te testen op dieren. De reden dat veel merken toch voor dierenproeven kiezen, is omdat alle producten die in China verkocht worden juist op dieren getest MOETEN zijn.

Dit betekent dus dat als een merk zijn producten in China wil verkopen zij verplicht zijn om hun producten te testen op dieren. Dit is ook de reden dat heel veel merken ervoor kiezen om dan maar niet in China hun producten te verkopen. Zij vinden het namelijk belangrijker dat dieren hier niet voor worden gebruikt. Maar hoe weet je nu welke producten dierproefvrij zijn?

Diervriendelijke keurmerken

Er zijn twee soorten diervriendelijke keurmerken. Hiermee wordt aangegeven dat deze producten niet op dieren zijn getest. Let op, het kan namelijk wel zijn dat er dierlijke producten zijn gebruikt in het product zoals bijenwas, honing en gelatine. Deze dierlijke producten worden niet gebruikt bij merken met een VEGAN logo erop. Zij maken alleen gebruik van plantaardige en synthetische stoffen.

Maar er zijn genoeg merken die deze labels niet op hun producten hebben, maar wél dierproefvrij zijn. Zo kun je er vanuit gaan dat alle merken die gemaakt zijn in Nederland en ook alleen verkocht worden binnen de EU, niet aan dierenproeven doen. Dus twijfel je of een merk wel of niet dierproefvrij is: kies dan voor het huismerk, zoals bij HEMA, Essence of Catrice. En internationale merken zoals Urban Decay en NYX. Wij hebben onze favoriete dierproefvrije producten voor jou op een rijtje gezet. Je kunt ook altijd voor de zekerheid internationale merken hier checken.

READ NEXT
Zo verwijder je die ene make-up vlek
De truc om je make-up kwasten helemaal schoon te maken
4 vegetarische recepten die iedereen kan maken (Tofu- en saladevrij)

Onze favoriete diervriendelijke make-up producten:

[show_shopthepost_widget id=”2585496″]

PHOTOCREDITS : MAKEUPTUTORIALS