Deze methode maakt je koffer inpakken zoveel makkelijker

De zomervakantie is bijna in zicht. Droom jij al van je vakantie? Witte stranden, palmbomen, cocktails, je koffer inpakken… Dat laatste klinkt misschien meer als een nachtmerrie. Tijdens het inpakken heb je het gevoel dat je maar een extra koffer moet bijboeken. We know the struggle. Omdat wij het dit jaar allemaal anders willen doen, hebben we gezocht naar inpak-methodes. We hebben er eentje gevonden die we heel graag met jullie delen: dit zijn de regels van de Snowball methode.

1. The essentials
Dûh, die heb je altijd nodig. Maar wat zijn nou je essentials? Je hele kledingkast? Nee. Houd in gedachten dat je op vakantie gaat en dat je alleen dingen mee mag nemen die je écht nodig hebt en écht gaat dragen. Denk aan een workout-outfit, een outfit voor frissere dagen of een dagje naar het strand.

2. Neem van al je essentials twee paar mee
Bij de vorige stap heb je al je essentials uitgezocht. Maar omdat je met één short natuurlijk niet op vakantie kunt, is het verstandig om van al je essentials twee paar mee te nemen. Ook al ga je maar één week, hier heb je genoeg aan!

3. Shoes
Die moet, wil en zul je hoe dan ook meenemen op vakantie. Hoeveel het er zijn, dat maakt jou niks uit. Je wilt sowieso je sandalen mee, je sneakers en ook je flats. Helaas nemen schoenen veel ruimte in je koffer in beslag. Diep in je hart weet je net zo goed als wij dat er toch maar 2 (maximaal 3) paren zijn die je écht gaat dragen. Kies ze zorgvuldig uit en denk aan je plannen tijdens de trip. Hiking? Neem dan ook een paar sneakers mee. Dat wil je niet op je badslippers hoeven doen..

4. Tassen
Daar hebben wij vrouwen genoeg van en die willen we ook allemaal (nou ja, bijna allemaal dan) meenemen op vakantie. Die trio bag is handig tijdens het stappen, maar een tote bag is handig voor naar het strand. Tassen nemen veel ruimte in beslag. Hoe graag je ze allemaal mee wilt nemen op vakantie, toch is het verstandiger om te kiezen voor die ene tas die alles heeft. Ritssluiting, afneembare bandjes en extra vakjes in je tas waar je dingen kunt stoppen. Nu kun je je tas overal mee naartoe nemen. Een etentje, tijdens het uitgaan, maar ook om te shoppen. 

5. De koffer indelen
Als je je aan de bovenstaande punten hebt gehouden, passen al je spullen waarschijnlijk in één helft van je koffer. De drang om nu de andere helft van je koffer ook te vullen is groot, maar die andere helft bewaar je voor het shoppen. Zoek een weekendtas die net zo groot is als de helft van je koffer. Neem deze weekendtas mee tijdens het shoppen. Als ‘ie vol is, is ‘ie vol. Je kunt nu niks meer meenemen, want je koffer is ook vol!

Good luck ladies!

READ NEXT:
De juiste manieren om je vakantiegeld te spenderen
Zonnige vakantie op de planning? Deze essentials heb je nodig
Boek jouw vakantie naar 1 van deze 7 bestemmingen

Source: Bloglovin