Zo pak je een koffer in als een pro

Ga jij binnenkort op vakantie? Al bezig met je koffer inpakken? Tja, dat is soms een hele klus! Welke schoenen neem je allemaal mee? Past het wel? Is die niet te zwaar? Heel veel dingen om over na te denken dus.

Het kan zo moeilijk zijn. Je probeert goed vooruit te plannen en aan alles te denken. En uiteindelijk heb je te weinig shorts en te veel tops mee. Herkenbaar? Wij helpen je op weg, zo voorkom jij dat je veel te veel meeneemt.

1. Reisoutfit

Of je nou met het vliegtuig of de auto gaat, je wil een fijn comfortabele outfit aan. Maar er zijn een aantal dingen waar je op moet letten. Draag bijvoorbeeld nooit een riem. Ten eerst is het alleen maar onhandig, ten tweede als je zo’n lange zit hebt begint zo’n riem alleen maar meer te knellen. De riem gaat dus in de koffer. Qua schoenen kan je het beste de grootste of zwaarste schoenen aantrekken. Zo heb je meer ruimte over in je koffer.

2. Je benodigdheden

Natuurlijk verschilt het per keer wat je meeneemt maar er zijn een aantal standaard items die eigenlijk altijd mee moeten. Wij hebben alle essentials voor je toegevoegd aan de vakantie checklist. Deze hoef jij alleen nog maar te printen, inpakken is nog nooit zo leuk geweest.

3. Oneindige combinaties

Als je op reis gaat en een aantal weken of zelfs maanden uit een tas moet leven wil je het liefst oneindig veel combinaties dragen. Zorg er dus voor dat je minimalistische kleding meeneemt die je zo vaak als je wil met elkaar kan combineren. Kies dus vooral voor kleuren die allemaal goed bij elkaar passen en neem niet een setje mee dat je niet met andere items kan combineren. En kies dan voor twee fellere kleuren die je hier eenvoudig bij kan combineren.

4. Filter like an Instagram picture

Oké, je denkt dat je de belangrijkste dingen geselecteerd hebt. Maar waarom past het dan nog steeds niet in je koffer? Denk je echt dat je 15 jurkjes, 10 rokjes en 10 korte broekjes nodig hebt? Nog even een keertje filteren, girl!

5. Inpaktrucs

Je hebt al heel wat overbodige kledingstukken weggelaten dus nu móét het wel passen. Hierbij komen die handige inpaktrucs natuurlijk heel erg goed van pas. Bekijk het filmpje om te zien hoe je je koffer het beste kunt inpakken.

 

6. Vooruit plannen

Eindelijk! Al je kleding zit in de koffer. Maar je moet natuurlijk ook wel een beetje space overhouden voor de spullen die je op vakantie gaat kopen. Want jij hebt wel een goede shopsessie in de planning staan.

7. Je sieraden

Naast je kleding wil je natuurlijk al je knappe sieraden mee om je looks helemaal mee af te maken. Maar hoe ga je deze meenemen zonder dat ze bij aankomst als kerstlichtjes in elkaar verstrengeld zijn? Lees hier hoe je dit het beste kunt doen.

8. Lekker bij de hand

Thank god, dat ze kleine koffertjes voor de handbagage hebben uitgevonden! Kan je toch stiekem nog wat kleding meenemen. En nog wat lekker eten, make-up om je op te frissen, oortjes, een nekkussentje, ga zo maar door. Dit kan je binnen handbereik (en vooral overzichtelijk) houden met speciale packing cubes. Zo wordt je koffer geen puinhoop.

9. Klaar! Of toch niet?

Denk je ein-de-lijk alles ingepakt te hebben, bedenk je opeens dat je de zonnebrand (niet geheel onbelangrijk) vergeten bent. Hmm, waar is nog een beetje ruimte over in je koffer?

Heb jij een nieuwe koffer nodig?
10 koffers die een extra reden zijn om op vakantie te gaan

Heel fijn!
Deze koffer maakt een einde aan al je reisfrustraties

Gebruik ook deze methode
Deze methode maakt je koffer inpakken zoveel makkelijker

PHOTOCREDITS EGGCANVAS