Deze plekken in de wereld betalen je om er te wonen

Het klinkt te bizar voor woorden, maar is écht waar. Er zijn plekken in de wereld waar ze je letterlijk betalen om er te wonen. In Amerika is betaald wonen al een tijdje een ding. Je wordt in sommige staten betaald om te wonen omdat deze staten momenteel te dunbevolkt zijn. Klinkt verhuizen ineens heel aantrekkelijk? Consider dan deze plekken.

Niagara Falls, New York
Studenten hebben zulke hoge schulden dat de gemeente van de Niagara Falls aanbiedt om zo’n $3.500 van de schulden te betalen als je in de stad een huis huurt of koopt. Het klinkt misschien niet verrassend, maar in deze stad, met ongeveer 50.000 inwoners, zijn niet erg veel kansen op werk. Maar als je freelancer bent, een eigen bedrijf op wilt starten, of het niet erg vindt om op afstand te werken is dit heel aantrekkelijk.

Alaska
Sinds 1976 is 25% van de olie-inkomsten naar een fonds gegaan dat vervolgens is geïnvesteerd. De winst die daaruit wordt gemaakt wordt jaarlijks verdeeld over de bewoners. In 2014 heeft iedere bewoner van Alaska $1.884 ontvangen. Iedere inwoner van Alaska komt hiervoor in aanmerking, zolang je maar niet veroordeeld bent voor een misdrijf of langer dan 180 dagen uit de staat bent geweest. Gratis inkomsten, where can we sign?

New Haven, Connecticut
New Haven geeft vrijuit als het betekent dat mensen zich dan in de stad gaan settelen. Ze bieden je $10.000 als lening voor de hypotheek op een huis. Als de bewoner gedurende 5 jaar in het huis blijft wonen, wordt die lening kwijtgescholden. Ook bieden ze tot $30.000 aan leningen voor energiebesparende woning-upgrades, die je, als je er blijft wonen, na 10 jaar wordt kwijtgescholden. Niet mis toch? Als kers op de taart biedt New Haven ook nog eens aan om collegegeld te betalen bij de lokale scholen.

Kansas
77 van de 107 provincies in Kansas bieden iets aan waardoor je er zeker zou willen wonen. Ze betalen tot wel $15.000 van je studentenlening af en je hoeft 5 jaar lang geen inkomstenbelasting te betalen. Bang om je te gaan vervelen in Kansas? Fashion-girl friendly stad Kansas City is dichtbij. En er is altijd nog Netflix!

 

READ NEXT:


>

Source: Collage Vintage