Dit is dus waarom jij nóóit op tijd uit je bed kan komen

Ben jij ook altijd de gene van je vriendinnengroep die als laatst komt aanzetten op welke afspraak dan ook omdat je je weer eens verslapen hebt? Tja, je bent een avondmens en gewoon echt geen ochtendmens. (volgens de wetenschap ben jij dan wel veel succesvoller). Je krijgt van iedereen te horen dat je eerder moet gaat slapen, meer wekkers moet zetten of gewoon niét moet snoozen. Maar het blijft je gebeuren. Dit is de reden waarom je jouw bed nooit kan uitkomen:

Genen

Dat je niet vroeg kunt opstaan heeft deels te maken met je genen. Je kunt er vaak niets aan doen! Voor sommige mensen is het gewoon niet weggelegd. Het staat in je DNA geschreven dat jij lang moet uitslapen en dat je absoluut geen ochtendmens bent. En je genen kan je niet veranderen helaas.

Ander ritme

Mensen die hier last van hebben, hebben een genetische mutatie die hun biologische klok vertraagt. Zij hebben hierdoor een heel ander ritme dan de meeste mensen. Je bent eigenlijk continu tijd aan het inhalen. Daardoor ga je niet graag vroeg naar bed en is de ochtend altijd het meest vervelende tijdstip van de dag voor jou. Vertel dit maar aan je vriendinnen, dan mogen ze nooit meer zeuren als je weer eens te laat bent.

Als je dan eindelijk wakker bent, kan je op deze manier het best je dag beginnen
De beste oefeningen voor een goed ochtendhumeur
Dit fruit kun je het beste eten in de ochtend
> Fashion Styling: 5 tips om je ’s ochtends snel aan te kleden