Dit moet je doen als je je verbrand aan je krultang

We kunnen allemaal niet zonder onze stijl- en krultangen. Ze redden ons namelijk altijd van een bad hair day en zijn makkelijk in gebruik, maar het is wel belangrijk dat je uitkijkt met deze styling tools, een brandwond is namelijk zo gemaakt.

1. Cool it down
Als je te maken krijgt met zo’n vervelende brandwond moet je snel te werk gaan. Hoe langer je jouw huid warmhoudt hoe dieper de wond wordt en dat willen we natuurlijk voorkomen. Daarom is het verstandig om je wond direct onder de kraan te houden, maar let wel dat je lauwwarm water gebruikt, en niet ijskoud water. Je kunt zo het verschil maken tussen een eerstegraads- (rode huid) en een tweedegraads wond (blaren of losse huid). Als je een tweedegraads wond hebt, is het handig om een bezoekje aan de dokter te brengen.

2. Blijf er vanaf
Blijf van de brandwond af. Dit advies zal je van iedere dokter of huidexpert horen. Als je er toch aan gaat zitten, maak je het alleen maar erger èn is de kans op een litteken groter.

3. Houd de wond vochtig
Een brandwond is hartstikke droog en het is belangrijk dat je deze blijft hydrateren. Je lichaam maakt eigenlijk gewoon een nieuw laagje huid aan en die wil je natuurlijk soepel houden. Je kunt het beste gebruikmaken van vaseline of crèmes met vitamine E.

4. Cover it up
Laat je wond zo min mogelijk in contact komen met de zon. De zon kan namelijk niet alleen pijnlijk zijn, maar zorgt er ook voor dat je wond minder snel heelt. Zonnebrand is ook een handig middel hiervoor.

5. Even geen make-up
We snappen heel goed dat je dat opvallende plekje zo snel mogelijk wilt bedekken, maar het is toch verstandiger om daar even mee te wachten. Als je het echt moet bedekken, kan je gebruikmaken van Duoderm, een genezingscrème met een huidskleur.

 

READ NEXT
De beste krultangen voor een nonchalante wave
Dit zijn ze dan: De haartrends voor 2017!
De meest gemaakte fouten bij het stijlen van je haar

 

Photo credit: afashionloveaffair