Zo voorkom je een glimmende huid!

Heb jij snel last van een vettige huid? Dan loop je waarschijnlijk regelmatig tegen een aantal make-up problemen op: foundation mengt niet goed met je huid, je make-up vlekt en het maakt niet uit waar je jouw gezicht mee wast, je huid glimt harder dan je favoriete glitterjurkje. Not so charming! Je wilt er natuurlijk niet uitzien alsof je constant zweet maar een volgepoederd hoofd is ook niet persé de beste oplossing…Het goede nieuws is dat er een aantal makkelijke beauty swaps zijn die het verschil gaan maken! Lees snel mee…

Zo voorkom je een glimmende huid!

1. Neem een kleimasker

Geloof het of niet, maar kleimaskers are working its magic. De klei trekt diep in de poriën en verwijdert dode huidcellen. Klei maakt je huid dus niet alleen zachter, maar ook matter én egaler! Weg met die vettige resten!

2. Gebruik de juiste cleanser

Niet iedere cleanser is voor iedere huid geschikt (ook al denk je misschien van wel!). Gebruik bij voorkeur een acne-fighting cleanser (ook wanneer je geen last van acne hebt) of een cleanser dat het salicyliczuur extract bevat. In dat soort cleansers zitten namelijk ingrediënten die de oliën uit je poriën halen.

3. Gebruik een pH balanced toner

Een toner helpt je om je gezicht er matter uit te laten zien. De oorzaak van een glimmende huid, oliën en vuil in de poriën, wordt op die manier verholpen.

4. Moisturize! 

Heftige moisturizers verstikken de huid, waardoor zweet en oliën met elkaar gaan mixen en een glimmend laagje op je huid aanbrengen. Gebruik daarom altijd een moisturizer die olie-vrij en zo natuurlijk mogelijk is.

5. Kies voor de juiste foundation

We weten dat het enorm verleidelijk is om je gezicht lekker vol te poederen als je huid glimt, maar uiteindelijk gaat je huid daar juist nog meer van glimmen. Je kunt ’s ochtends best een beetje poeder (het liefst eentje met talg) gebruiken, maar gebruik vervolgens olie absorberende doekjes wanneer je je make-up later op de dag wilt bijwerken. Overigens is poederfoundation (of BB cream) wel een goede vervanging voor een vloeibare foundation waneer deze slecht met je huid mengt.

6. Ga voor een hydraterende nachtcreme

Ook de routine voor het slapen gaan is enorm belangrijk voor het krijgen van een gebalanceerde huid. Gebruik daarom een nachtcrème die extra hydraterend is. Deze crèmes helpen de natuurlijke productie van oliën in je huid in bedwang te houden.

7. Gevoelige huid

Grijp altijd naar producten die voor een gevoelige huid bedoeld zijn. Denk aan bodylotion, zonnebrand, etc.

8. Primers are your best friend

Gebruik een matte primer die glimmen tegengaat en je zult een wereld van verschil merken.

9. Een fixing spray als finishing touch

Een fixing spray beschermt je make-up niet alleen tegen een stortbui, het helpt ook tegen glimmen! Handig!