Dit zijn de trends op het gebied van trouwmode voor hem

Hij is of jij (You go, girls) bent net op de knieën gegaan. Het gaat nu toch echt gebeuren. De datum staat vast, alles is gepland en nu is het tijd om te gaan shoppen voor een jurk en een mooi trouwpak voor hem. Maar wat zijn de trends op het gebied van trouwmode voor hem?

1. Het pak

Uit Milaan overgewaaid: de Dandylook. Een mooi katoenen pak met print (!), gecombineerd met een double breasted gilet en een pantalon met omslag die nét iets te kort valt. Draag hierbij een overhemd met een strik of doe de bovenste knopen open en draag hier bijvoorbeeld een ketting bij.

De Dandylook is erg uitgesproken. Mocht hij het iets klassieker aan willen pakken? Kies dan voor een klassiekere uitstraling. Zo zijn er ook wat donkerdere jassen met een jacquard print. Als bruid zijnde knal jij er nog meer uit naast je grote liefde in een donker pak.

Je kan op veel manieren spelen met het klassieke pak. Hij kan eens kijken naar de verschillende lengtes van jasjes. Maar ook door verschillende afwerkingen bij de hals of met bijpassende (of juist afstekende) gilets te dragen. Combineer dit met een uni pantalon die uiteraard mooi aansluit.

Deze look staat het mooist als het pak goed strak zit, dit is mogelijk omdat de stoffen een stretch finish hebben.

 

De all time favorite onder de trouwpakken is toch wel het driedelige pak. Dit pak is een echte must have, vooral omdat een gilet zo goed draagt. Probeer eens een kostuum in een lichte tint zoals Ivory White, of een mooie brons tint, voel jij je het beste in blauw, probeer dan eens naar lavendel blauw of petrol blue.

2. Het overhemd

Nog steeds is het het allermooist om een mooi getailleerd overhemd te dragen. Het liefst in een witte kleur en een daarbij passende stropdas in bijna dezelfde tint. Dit maakt de look klassiek en tegelijk feestelijk. Een klassieke combinatie op het gebied van trouwmode.

3. Accessoires

Voor de finishing touch, draag je Italiaanse schoenen met een bijpassende riem. Of maak een statement om deze in een afstekende kleur of print te doen.

Draag op je trouwdag een mooi stoer pak dat matcht bij je aanstaande zodat je een mooi plaatje krijgt? Bij ROKA staan er iedere dag ervaren stylisten voor jou klaar, die jou op je allerbest er uit laten zien op de belangrijkste dag van je leven.

PHOTO CREDITS suits