Dun haar en krullen? Zo krijg je volume

Het blijft altijd een eeuwige strijd. De perfecte routine voor je haar. En al helemaal als je krullen hebt maar niet gezegend bent met een volle bos.

Heb jij krullen maar ook dun haar? Dan kan het best lastig zijn om daar volume in te krijgen. Door er veel aan te doen kan je haar te zwaar worden en als nog plat op je hoofd liggen. Of het wordt er juist droog en breekbaar van. Er zijn een aantal dingen die je kan doen om die volle bos krullen te krijgen. Wij zetten de tips op een rij.

Tijdens het douchen

De juiste verzorging begint natuurlijk met voedende producten. Zorg ervoor dat je een shampoo en conditioner kiest die bestemd is voor droog en beschadigd haar. Ook moet je er op letten dat je een shampoo hebt die je haar niet te zwaar maakt en maar wél beschermd.

Na het douchen

Na het verzorgen van je haar onder de douche, is het ook van belang om je haar daarna goed te verzorgen. Je haar borstelen op nat haar is niet goed. Als het nat is, is je haar namelijk breekbaarder en door het borstellen breekt het sneller af. Wacht daarom totdat het haar droog is en masseer er vervolgens een olie in.

Styling

Als je haar opgedroogd is, is het tijd om volume te creëren in je krullen. Hierbij helpt droogshampoo en texturizing spray. Het gebruiken van droogshampoo helpt bij volume bovenop je hoofd. de texturizing spray zorgt voor volume in je lokken. Kies ook bij de styling producten ervoor dat het je haar niet te zwaar maakt. Hierdoor krijg je een bos met volle krullen.

READ NEXT
De mooiste kapsels voor op een festival
De beste haarmaskers voor jouw type haar
Leukste haarstijlen met haarspelden
Zo kan je het beste je haren wassen als je last hebt van vet haar