Met dit haartype kun je je haar beter wél vaak wassen

Het blijft een discussiepunt hoe vaak je je haar nou eigenlijk moet wassen. Je moet je haren natuurlijk ‘regelmatig’ wassen, wel zo hygiënisch. Maar hoe vaak is regelmatig dan precies? Want te vaak wassen is ook weer schadelijk voor onze haren en hoofdhuid. Iedereen heeft er een mening over, maar hoe vaak we ons haar moeten wassen is niet voor iedereen hetzelfde. Dit blijkt namelijk erg afhankelijk te zijn van je haartype. We leggen het je uit.

Dik en krullend haar

Als je haar dikker en krullender is, kan het langer zonder een reinigingsbeurt. Vooral vrouwen met krullend haar moeten oppassen dat ze hun haar niet te vaak wassen. Bij het wassen van je haar worden namelijk de natuurlijke oliën voor een deel van je hoofdhuid verwijderd. Hierdoor droogt je haar uit en wordt het sneller pluizig. Met dik of krullend haar kun je je haar het best 1 of 2 keer per week wassen.

Dun haar

Als je dun haar hebt, is het beter om je haar toch elke dag of om de dag te wassen. In dat geval wil je juist de oliën van je hoofdhuid wassen, omdat je haar er anders vettig uit gaat zien. Ook kan een wasbeurt je dunne haar meer volume geven. Het wassen van je haar hoef je dus helemaal niet uit te stellen als je dun haar hebt.

Natuurlijk is ook je lifestyle een belangrijke factor. Als je veel sport, is het logischer dat je je haar vaker wilt wassen. Daarnaast raakt je haar gewend aan hoe regelmatig je je haar wast. Was je je haar nu elke dag? Dan zal het sneller vet worden als je het een keer uitstelt.

Je haar wassen uitstellen? Zo doe je het:
> Zo kun je je haar wassen zo lang mogelijk uitstellen

Zorg ook van binnenuit voor je haar:
> Zo krijg je EINDELIJK langer en voller haar

Het is dus helemaal niet zo slecht voor je haar!
> Waarom föhnen beter voor je haar is dan lucht-drogen