Editor’s Pick: onze favoriete Nikes op Air Max Day

Het is vandaag Air Max Day. In 1987 werd de eerste Air Max 1 uitgebracht, de eerste schoen met zichtbare ‘air’. De vele edities die erop volgde liepen vooruit qua technologie en design. Speciaal voor deze Air Max Day, delen wij welke Nikes onze favoriet zijn en waarom. 

Nike Air Vortex Vintage
Manon: “Ik zag deze Nikes een keer voorbij komen bij Phoebe Philo en was op slag verliefd! Ik hou van die vintage look die ze hebben en ze passen werkelijk overal bij. Een goed paar sneakers is onmisbaar in mijn type of job, dus deze Vortex’s waren erg welkom!”

Nike Air Max Thea
Kirsten: “Ik wilde graag zwarte sneakers, om m’n witte sneakercollectie een beetje te balanceren. My heart skipped a beat toen ik de Thea’s zag. Ik ben toen stad-en-land afgereisd om een paar in mijn maat te vinden maar helaas waren ze al snel overal in Nederland uitverkocht. Uiteindelijk heb ik ze via een boutique in Engeland over laten komen en never taken them off since.

Nike Court Classic
Dagmar: “Witte sneakers zijn altijd goed! Ik kan ze aan als ik op stap ga maar ook casual on the job. Het ‘geperforeerde’ Nike logo in combinatie met de donkerblauwe binnenkant werkt sportief en geeft de schoen toch een edge.

Nike Air Force 1 ’07 Premium
Sanne: “De witte Nike Air Force zijn nog steeds super populair: 5 minuten op straat en je hebt ze alweer gespot. Ik vind ze ook nog steeds leuk, maar toen ik deze metallic gold versie zag was ik verkocht. De lichte, zomerse kleuren kun je goed combineren met andere kleuren, wat ideaal is.”

Nike Flyknit Racer
Tessa: “Als die-hard sneaker fan hou ik er wel van als mijn sneaker iets speciaals heeft. De Nike Flyknit Racer is daar echt het perfecte voorbeeld van. Ondanks dat het een sportschoen is, zijn ze perfect te combineren met een pantalon. Mocht ik het ooit in mijn bol krijgen om hard te gaan lopen dan kan ik ze zelfs daarvoor gebruiken. Erg multifunctioneel dus.”

Nike Classic Cortez
Britt: “De Cortez zien we overal opduiken en dus kan ik zeker niet achterblijven. Het is de Stan Smith 2.0 voor dit seizoen en lopen ook nog eens hartstikke lekker! Ik hou van een felle kleur in m’n outfit, dus deze rode pop of colour werkt prima voor mij!”

Air Max Day

Shop de sneakers hier:

Nike Classic Cortez // Nike Air Vortex Vintage //

Nike Flyknit Racer // Nikecourt Classic // Nike Air Max Thea // Nike Air Force

READ NEXT:
Laarzen die ook in je Spring/Summer garderobe thuishoren
Dit zijn DE nieuwe cherry blossom sneakers van Nike
Broke or Bargain: Rebecca Minkoff Saxon Sneakers