Festival kalender 2016: hier wil je heen

Ga jij in de zomer ook vaak met je vriendinnen naar festivals? Misschien zijn jullie er dan ook al over uit dat kleine, onbekende en upcoming festivals eigenlijk de leukste zijn. Wil jij weten waar ze dit jaar te vinden zijn? Bekijk dan dit lijstje met festivals waar je deze zomer naartoe kunt.

Edelwise Festival 
Op 30 juli vindt de eerste editie van het ‘Edelwise Festival’ plaats in het Rembrandt park. Het is een festival met (live)muziek en entertainment gecombineerd met heerlijk eten en drinken. Who’s in?

Pinkstereo 
Zin in iets leuks met Pinksteren dit jaar? Ga dan naar Zwolle. Yup, it’s happening in Zwolle. Daar is dit jaar voor het eerst ‘Pinkstereo Festival’ met namen als: The Partysquad, Billy the Kit en Mightyfools. Het draait op 14 mei allemaal om house. Dus ben jij een house-liefhebber: dan kun je je lol op. Dans jezelf de zomer in bij de Wijthmenerplas in Zwolle.

De Zon
Het park ‘De Oeverlanden’ in Amsterdam wordt op 22 mei omgetoverd tot een festival paradijs. Het draait bij dit festival om het concept: eten, drinken, gezelligheid. En natuurlijk: heel veel dansen. De line-up blijft namelijk geheim totdat je er bent, dus iedereen komt to have a good time!

NOMADS
The tribe is back! Op 25 juni kun je in Sportpark de Riekerhaven in Amsterdam weer een Nomadische trip maken op NOMADS festival. Waan jezelf in een oase van muziek, liefde en dansen. Met acts van onder andere Kris Kross. Yessss!

Vunzige Deuntjes Festival
Na alle bekende evenementen komt Vunzige Deuntjes nu met een weekend festival! Dit festival zal plaatsvinden op 30 en 31 juli in het Diemerbos. Met acts van Jayh Jawson, Johnny 500 en HATO, zal dit een weekend worden met heel veel vunzige deuntjes.

Draaimolen 
Op 17 september kun je de zomer afsluiten in Tilburg op Draaimolen Festival. Met een mix van techno en house, kun jij nog een laatste festivaldansje maken. Ben jij al klaar voor Joris Voorn en DJ Tennis? 

READ NEXT:
Dit is waarom je je festivalbandjes af moet doen
Trendalert: florals are back to stay
Dit zijn DE nieuwe Cherry Blossom sneakers van Nike