Gezichtsmassages zijn dus goed voor je, en zo doe je het zelf

Een gezichtsmassage kan jouw gezicht ten allen tijden gebruiken en is zeker geen overbodige luxe. Factoren als stress, vermoeidheid en een slaaptekort kunnen impact hebben op de conditie van onze skin. Deze factoren kunnen ervoor zorgen dat je stralende huid er duf uit gaat zien. Daarom is het goed om zo nu en dan een bindweefselmassage te nemen.

Maar je kan ook thuis aan de slag met een gezichtsmassage. Als je het maar voorzichtig uitvoert want de huid in je gezicht is erg gevoelig. Heb je een vette huid? Ga dan voor een korte massage. Een droge huid? Lekker blijven masseren.

Zo doe je het:

Jezelf een gezichtsmassage geven is heel simpel. Wij hebben de stappen voor je op een rijtje gezet. Als het goed is ben je hierna helemaal ontspannen. En deze massage is ook nog eens hartstikke goed voor je huid.

Stap 1
Bij het masseren van onze gezicht gebruiken wij een lekkere olie. Breng de olie aan op je handen en wrijf deze tegen elkaar om de olie licht te verwarmen.

Stap 2
Leg je handen op je gezicht. De palmen van je hand leg je op je kin en je vingers leg je op je voorhoofd. Begin dan langzaam met je handen naar je oren te strijken.

Stap 3
Zet de vingertoppen van je middel- en wijsvingers op je voorhoofd tegen elkaar aan. Trek ze langzaam naar je slapen en maak daar een cirkel. Zo masseer je van boven naar beneden het hele voorhoofd. Neem je wenkbrauwen hierin mee. Ga daarna verder onder je ogen. Dan begin je bij je neus en masseer je door weer te strijken met je vingers naar de zijkanten van je gezicht. Boven en onder je lippen doe je hetzelfde.

Stap 4
Hierna ga je je kaaklijn masseren. Pak je kin vast tussen je wijsvinger en duim, gebruik daarbij twee handen. Langs de kaaklijn maak je knijpende bewegingen. Doe dit langzaam.

Stap 5
Als je de kaaklijn gehad hebt, ga je klapjes geven op je kin. Doe dit met de bovenkant van je vingers.

Stap 6
Ga nu de spieren boven je wenkbrauwen masseren. Leg je vingers op de brug van je neus en maak korte bewegingen van links naar rechts en op en neer. Dit mag een stevige massage zijn.

Stap 7
Daarna zijn je ogen aan de beurt. Masseer rondom je ogen in een cirkel met je middelvingers. Doe wel voorzichtig met de huid onder je ogen.

Stap 8
Masseer nu je oren. Pak je oorschelp en oorlellen tussen je duim en wijsvinger en maak drukkende bewegingen.

Dit heeft jouw huid nodig
>4 gezichtsmaskers voor ieder huidtype

Zo wordt je huid sneller én egaler bruin.
De nieuwste trend op het gebied van huidverzorging

Dit zeggen de professionals
> Zo zorg je voor je vette huid

PHOTO CREDITS: Jürgen Rübig