Baal je ervan dat je de chocolade eitjes met Pasen, aan je voorbij moet laten gaan? Quess what, dat hoeft helemaal niet! Deze paaseitjes zijn namelijk ontzettend gezond en zien er ook nog eens prachtig uit…
Wat heb je nodig voor gezonde paaseitjes?
– 25 gram hele, gepelde cacaobonen
– 25 gram geroosterde hazelnoten
– 20 milliliter amandelmelk
– 20 gram chocoladereep, met 85 procent cacao
– 15 gram geraspte kokos
– 25 gram amandelschaafsel
Hoe maak je gezonde paaseieren?
Smelt de chocolade met de amandelmelk boven een pannetje met kokend water. Maal het amandelschaafsel (bijvoorbeeld met een vijzel) en doe het in een kommetje. De kokos doe je in een ander kommetje. Doop de hazelnoten in de gesmolten chocolade en leg ze op een bord. Doop daarna de cacaobonen in de chocolade en rol ze daarna door de kokos of het amandelschaafsel, daarna leg je deze ook op een bord. Je kunt hierbij ook een lepel gebruiken zodat je handen niet vies worden. Zet de gezonde paaseitjes nu voor minimaal twee uur in de koelkast, zodat de chocolade weer goed hard kan worden.
Naast broodjes met gezonde Nutella en deze heerlijke avocadorecepten kun je je paasbrunch nu dus ook aanvullen met gezonde paaseitjes.
P.S. Deze gezonde appeltaartjes zijn ook ontzettend leuk om te serveren bij de paasbrunch!
Source: Jouw Fabriek, Deliciously Yum