Haarlak is de oplossing voor (bijna) al je problemen

We kennen haarlak natuurlijk allemaal als het product dat we in ons haar spuiten om de boel in bedwang te houden (zoals deze messy ponytail). Maar onderschat haarlak niet… want het kan méér dan alleen je haar in bedwang houden!

Haarlak is de oplossing voor (bijna) al je problemen
Droogshampoo 2.0

Als je geen zin of tijd hebt om je haar te wassen dan grijp je vaak naar droogshampoo. Maar wat doe je als ie onverwachts op is?(Paniek!) No worries, want haarlak is de redder in nood! Spray een beetje over je haaraanzet en masseer het licht in. De alcohol neemt het overtollige vet op zodat je vette haar verdwijnt als sneeuw voor de zon. En als bonus creëer je ook nog eens lekker wat volume!

Vlekkenverwijderaar

Hairspray is de ideale manier om vlekken te verwijderen uit meubels, kleding… we zouden er eindeloos over door kunnen gaan. Heb je bijvoorbeeld haarverf gemorst op je kleding? Spuit er wat haarlak op, laat het opdrogen en was het daarna in de wasmachine. Et voilà de vlek is verdwenen! Heb je per ongeluk nagellak gemorst op een houten vloer? Spuit er een beetje haarlak op, even in laten trekken en vlek komt vanzelf los (en zo verwijder je andere onmogelijke vlekken).

Openstaande rits

Heel irritant: de gulp van je lievelingsbroek gaat steeds weer open staan. Zelfs als je honderd procent zeker weet dat je je gulp écht goed dicht hebt gedaan (nadat je naar het toilet bent geweest…). Dit betekent niet dat je naar de kleermaker hoeft voor een nieuwe rits! Spray gewoon een beetje haarlak op de rits (zodat ie stroef wordt) en je hebt nergens last meer van.

Haren en pluisjes verwijderen

Even geen kledingroller bij de hand? Shit happens, maar je wilt natuurlijk écht de deur niet uit met al die kattenharen op je blazer. Tip: spuit een beetje haarlak op een stuk keukenrol, veeg een paar keer over je jasje en je zult zien dat de haren binnen no-time zijn verdwenen.

Wenkbrauwen in model brengen

Blijven je brows niet zitten zoals jij zou willen en is je wenkbrauwgel nergens te vinden? Spuit dan een beetje hairspray op een wenkbrauwborsteltje, kam ze in model en je hoeft er de rest van de dag niet meer naar om te kijken. Super easy, right?

Welke haarspray tricks gebruik jij?