Hakken zijn dus goed voor je lijf #30daysinheels

Nou ja, even afgezien van dat dingetje dat Mrs. Beckham aan d’r voet heeft (maar die heeft al een leven op hakken er op zitten) natuurlijk. Lopen op hakken is als een goede workout voor je lijf en ik kan dan ook oprecht zeggen dat ik flinke spierpijn heb. En ik weet zeker dat m’n bil iets gelift is. En er een lijntje op mijn kuiten zit. En dan niet zo’n Hollandse-fietskuiten-lijntje maar gewoon een heel knap fijn lijntje. En ik overdrijf niet als mijn bovenbenen strakker staan. Niet alleen als ik op hakken loop, maar permanent.

En dat is ook niet gek want de University van Verona heeft 66 vrouwen van onder de 50 jaar bestudeerd, die (bijna) iedere dag op 7,5 centimeter hakken liepen. Hieruit is gebleken dat alle 66 vrouwen optimaal ontwikkelde kuit- en bilspieren hebben en dat hun benen in kracht flink zijn toegenomen. Daarnaast train je op hakken je bekkenbodemspieren wat weer goed zou zijn voor je seksleven. En alsof dit allemaal nog niet genoeg is beweert een personal trainer in Londen aan zijn klanten dat je van op hakken lopen je houding zodanig verbetert dat je er zelfs fitter van wordt! Klinkt als muziek in mijn oren en dus zet ik dit #30daysinheels experiment graag nog even voort. #fitgirlinwording

Shop hier de hakken waar Manon deze week op heeft gelopen:

HEE;S

READ NEXT:
Waarom hakken je kunnen redden #30daysinheels
De 30 days in heels challenge – Week 1
De 30 days in heels challenge is begonnen!