HELP! Mail gestuurd naar de verkeerde persoon, dit zijn je opties

Oeps…. wilde je net je vriendinnen uitgebreid vertellen over je date gisteren, verstuur je het per ongeluk naar je baas. Direct paniek natuurlijk. Maar blijf rustig, er is namelijk nog een uitweg! Dit hoeft niet meteen het einde van je baan te betekenen.

1. Terugroeping

Met alle technologie van deze tijd kan je een terugroeping doen op die mail (over die ene leuke collega) die eigenlijk naar je vriendinnen gestuurd moest worden. Gelukkig heeft Gmail een optie van 30 seconden om de mail ongedaan te maken. In dit artikel is te lezen hoe je het kan installeren op jouw mail. Ook heeft de Outlook mail het intrekken van een mail, lees het in dit artikel.

2. Op een schaal van 1-10

Is het al te laat en kan je de mail niet meer terugtrekken? Denk dan even na hoe erg het werkelijk is. Ben je nou goed vergeten af te sluiten? Dan is het echt niet zo erg, dat kan iedereen echt wel overkomen. Stuur je nou een mail over je dronken escapades van de avond te voren? Ja, dan is er wel een probleem.

3. Reageer kalm

Shit… die mail is dus ECHT verstuurd. Oké, laat het eerst even bezinken. Niet gelijk een excuus erachteraan mailen. Zo krijg je een impulsieve mail en daar staat geheid weer een fout in. Bedenk eerst even goed hoe je er het beste op kan reageren, voordat je uiteindelijk de mail eruit stuurt met excuses en de juiste mail.

Minder je telefoon gebruiken willen we allemaal!
Zo gebruik je jouw telefoon minder

Met deze tips liggen je foto’s niet meer all over the place
De beste manier om al je foto’s te bewaren

PHOTO CREDITS SHUTTERSTOCK