Het is tijd voor de collar pin!

De collar pin. Je kent hem misschien wel. Die leuke knoopjes die je aan de kraag van de blouse kunt pinnen. Dit geweldige accessoire komt weer helemaal terug. Wij denken dat de collar pin een echte trend gaat worden!

Het klinkt leuk, maar wat is het precies en waar komt deze collar pin eigenlijk vandaan? Dit leuke accessoire komt uit het begin van de 20e eeuw. De collar pin is van origine een mannen accessoire en werd gebruikt om de uiteinden van de kraag van de blouse bij elkaar te houden. Dit gebeurde, omdat de kragen vroeger (in tegenstelling tot nu) heel hard waren. Deze bleven toen dus nog niet zo mooi zitten. Over de collar pin ging de stropdas. Deze ging dus een beetje omhoog staan. Als je het nog niet helemaal voor je ziet hebben we hieronder een paar foto’s neergezet.

Nu is het tijd voor de vrouwen om dit accessoire te dragen. De collar pin voor vrouwen zien we in een andere vorm. Voor ons is hij niet functioneel, maar gewoon leuk. We hebben hem al gespot bij & Other Stories en op Esty is hij ook al te vinden. Wij kunnen niet wachten om deze collar pin te gaan dragen. Het is tijd voor een geheel nieuw accessoire! Shop de allerleukste collar pins hieronder! 

Meer lezen over accessoires?
Deze 10 accessoires zouden alle vrouwen moeten hebben
Accessoires for every girl on the go
Dit accessoire gaan we massaal dragen in de winter!

 

[show_shopthepost_widget id=”2299300″]

PHOTO CREDITS: DapperandSwag