Hét suikervrije recept voor rauwe Ferrero Rocher chocolates

Jullie kennen allemaal die heerlijke Ferrero Rocher chocolates wel toch?! (Bekijk ook dit recept voor gezonde Nutella!). Een lekkere crunchy buitenkant met een zachte chocolade binnenkant en binnenin zit een hazelnoot verstopt (als verrassing!). Begint het water al in jouw mond te lopen? Bij ons ook! Helaas zijn de chocolade bolletjes niet de meest gezonde snack (logisch) en moeten we ons dan ook vaak inhouden bij het zien van deze goddelijke snoepjes. Maar.. wij gaan jou heel blij maken. We vonden namelijk het suikervrije recept voor rauwe Ferrero Rocher chocolates en ze zijn ook nog eens super lekker en snel te maken! (Dit gezonde recept voor appeltaart is het ideale ontbijt).

Hét suikervrije recept voor rauwe Ferrero Rocher chocolates

Wat heb je nodig?

– 2 kopjes hazelnootmeel (of amandelmeel)
– 100 gram geroosterde hazelnoten
– 1/2 kopje rauwe cacao
– 1/4 kopje kokosolie (gesmolten)
– 1/4 kopje rijststroop
– 2 eetlepels kokosmelk
– Een beetje zout

Hoe maak je het?

1. Meng alle vloeibare ingrediënten (gesmolten kokosolie, rijststroop en kokosmelk) in een klein kommetje en voeg dan de rauwe cacao, de hazelnootmeel en een klein beetje zout toe.

2. Als de ingrediënten goed gemixt zijn kun je met je vinger in het mengsel duwen (het hoort niet aan je vinger te kleven).

3. Plaats het mengseltje 10 minuten in de koelkast. Na 10 minuten is de mix een beetje verhard waardoor je er mooie balletjes van kunt maken.

4. Neem de geroosterde hazelnoten en kneed hier een ronde vorm omheen (van het mengsel).

5. Als laatste kun je de overgebleven hazelnoten malen en over de balletjes strooien, voor die lekkere crunchy buitenkant.

P.S. Wil je ook gezond doen tijdens het uitgaan? Dit zijn de meest gezonde drankjes tijdens het uitgaan.