Hoe koop je wijn in de supermarkt die niet ranzig is?

Je hebt het vast wel eens gehad, een mooie wijn voor vijf euro uit de supermarkt die toch niet zo lekker smaakt als je had gehoopt. Een goede supermarktwijn uitkiezen blijft lastig, maar met deze tips kom je al een heel eind.

1. Schroefdop
Als je twijfels tussen twee wijnen van dezelfde prijs, kies dan voor de wijn met een schroefdop. Een fles wijn met een kurk ziet er misschien beter, professioneler uit. Maar een schroefdop houdt een witte wijn langer fris en voorkomt dat de wijn vervuild wordt door de bacteriën in de kurk.

2. Ga langs bij de Aldi en Lidl
Heb jij het ook weleens gehoord: “Gewoon bij de Aldi” of “En dat bij de Lidl!”. Maar het is echt, Aldi en Lidl verkopen allebei lekkere wijnen voor een prima prijsje!

3. Avoid the bling
Etiketten met spannende teksten en medailles voor ‘beste wijn’ geven jou misschien zekerheid dat deze wijnen goed zijn. Maar niets is minder waar. Vaak wordt er niet eens bijgezet in welk jaar deze wijn een prijs heeft gewonnen en of dat ook echt deze wijn is. Prijzen kan je meenemen in je keuze maar mogen niet doorslaggevend zijn.

4. IJskoud serveren
De meest ranzige wijn is nog te pruimen als je hem ijskoud serveert. Probeer het eens, even in de vriezer en serveren maar. Wel een grote kans dat je het de volgende dag merkt, aan je kater.

5. De grootte
Grote literflessen en pakken kan je echt beter laten staan.

 

Welke wijnen uit de supermarkt vind jij het lekkerst?

READ NEXT
Eet dit voordat je aan je eerste glas wijn begint
Houdbaarheid van een fles wijn
Dit moet je nooit doen na het drinken van wijn

Photo credit: livingadreamylife