Hoe zorg je voor je leather jacket?

The leather jacket is de koningin onder de jassen. Deze jas hoort iedere vrouw in haar kast te hebben. Het is een item dat elke outfit afmaakt en als je nog niet overtuigd bent, het past bij alles! Deze parel moeten we natuurlijk wel mooi houden en daar zijn gewoon tips voor, dus take notes.

1. Laat water natuurlijk opdrogen
Water op je leren jas kunnen we helaas in Nederland niet voorkomen. Als je door een regenbui heen bent gerend, kun je het water wat op je jas zit het beste natuurlijk op laten drogen. Gooi hem niet in de droger en gebruik geen föhn. Dit beschadigt je jas alleen maar.

 2. Alcohol voor de inktvlekken
Als je een lichte leren jas hebt, kan het natuurlijk gebeuren dan er inkt op je jacket komt. Bij glad leer kun je deze vervelende vlek eruit halen met alcohol. Bij suède kan dit helaas niet, dan moet je toch even een bezoekje brengen aan de stomerij.

3. Conditioner doet wonderen
Conditioner kan op lange termijn scheuren en breukjes voorkomen. Dit houdt het leer namelijk lekker zacht. Zo gaat je leren jasje langer mee!

4. De binnenvoering stomen
Soms krijgen we het iets te warm in ons leren jasje en dat kan gaan stinken. De binnenvoering kan je daarom stomen met een stoomapparaat en afdoen met een microvezeldoekje. Je kan ook je jas naar de stomerij brengen, zij weten er wel raad mee!

5. Laat de zon er niet te lang op schijnen
Laat je jasje niet in de zon liggen. Dit zorgt ervoor dat het leer gaat verkleuren en dat zou zonde zijn. ‘Gelukkig’ hebben we daar in Nederland niet heel veel mee te maken en kunnen we beter rekening houden met puntje 1 😉

 

READ NEXT
Leer voor minder! 9 leren jasjes ONDER €150!
TREND: Geen leer, geen latex maar lurex
Broke or Bargain: Valentino leather ballerinas

PHOTO CREDITS: universe_leather