Zo zorg je voor je fluwelen items

Het is nu ondertussen wel duidelijk dat fluweel dé trend van dit najaar is. Van fluwelen laarsjes tot fluwelen blazers, we willen het allemaal! Nu we al deze fluwelen pareltjes hebben ingeslagen is het wel handig om te weten hoe we met dit gevoelige stofje om moeten gaan.

1. Wees voorzichtig met het opbergen van fluweel

Geef je fluwelen item wat ruimte. Je fluwelen blazer in een plastic opbergbak opruimen, is zeker geen goed plan. Het wordt hierdoor vochtig en dit is niet goed voor de stof.

2. Strijk je fluweel nooit

Dit doet echt niets goeds voor de stof. Als er toch kreukels in zitten kun je het beste je geliefde item ophangen als je aan het douchen bent. Zo krijg je het effect van een stomer en blijft de stof intact.

3. Check het label voordat je gaat wassen

Hoe je jouw velvet kledingstuk het beste kunt wassen, staat meestal gewoon in het label. Als dit niet zo is adviseren wij om het zekere voor het onzekere te nemen en hem gewoon met de hand te wassen. Als je het overgebleven water uit je item wil halen, kun je het beste op het kledingstuk drukken dan hem uit te wringen. Hang hem daarna op en je favoriete fluwelen blazer ziet er weer helemaal top uit.

4. Wees voorzichtig met drogen

Ook als je jouw item wil drogen is het belangrijk om het label te checken. Als je hem in de droger mag doen, is het beter om met koude lucht te drogen dan met warme. Als je hem niet in de droger mag gooien, hang hem dan gewoon op. Is nog beter voor de stof ook! We hebben onze favoriete velvet items voor je op een rijtje gezet, shop ze hieronder! 

 

Nieuwsgierig hoe je fluweel het beste kan combineren of hoe je je andere kleding mooi houdt? Lees dan vooral even verder!
Hoe combineer je velvet nou eigenlijk?
TREND: Fluweel gaat je warm houden komend seizoen!
OMG: Hierom moet je dus altijd eerst nieuwe kleding wassen

 

Shop hier de allermooiste fluwelen items

[show_shopthepost_widget id=”2009063″]

 

Photo credtis: stilettoconfessions