How to stay ‘cool’ tijdens het warme weer

Tijdens het warme weer uiterlijk cool blijven is helemaal niet moeilijk! We hebben tien briljante tips die jouw looks en koppie ultra-cool houden tijdens het warme weer.

Ga voor luchtig materiaal 

Ja! Leren shorts, tops en skirts zijn natuurlijk te gek maar gaan ontzettend plakken tijdens het warme weer. Veel handiger zijn de pyjama inspired shorts, camisoles of maxi skirts. Deze items houden je look luchtig en fris en maken je warme dag een stuk comfortabeler.

Vind de juiste deodorant 

Bijna niets zo vervelend als plakkende oksels of zweetvlekken in je tops. Odorex blijft een van onze favoriete voor het warme weer. Er ontstaan 1000% zeker geen vervelende vlekken en je blijft fris ruiken. Iets meer budget? Bocage van Lancome is geweldig en ruikt heerlijk poederig.

Draag een bralette

Hartstikke on trend en er zijn te gekke varianten te vinden. Ook zijn ze ontzettend luchtig en minder plakkerig dan de push-up varianten.

Vervang zwart voor wit: keep it light

Lijkt hartstikke logisch, maar wordt vaak vergeten. Zwart is natuurlijk de favoriete kleur onder veel van ons, maar vervang je zwarte obsessie even voor wat lichtere kleuren zoals wit of pastel. Ze vangen veel minder warmte en zorgen er ook nog eens voor dat je veel bruiner lijkt.

Steek je haar op 

Perfect voor het warme weer: creëer een nonchalant staartje of knotje waardoor je lange haar niet in je nek plakt…

Houd je waterflesje bij de hand 

Door gehydrateerd te blijven kun je beter tegen het warme weer. Het lijkt een cliché maar het is echt fijner en je houdt de warmte  beter vol!

Gebruik in plaats van je parfum een body cream 

Tijdens het warme weer kan een parfum vlekken veroorzaken. Dit ga je tegen door een ruikende bodycream te gebruiken. Manon haar favoriet is Laura Mercier fresh fig crème.

Wear a hat or a cap

Bescherm je koppie tegen de warme zon. De ultieme stijlvolle oplossing om je gezicht niet te laten verbranden.

Verruil je heels voor sandaaltjes 

Heels zijn natuurlijk te gek onder je zomerse outfit maar misschien wat oncomfortabel.. Handiger zijn de ultra-toffe flatjes die echt overal te shoppen zijn.

Slapen met warm weer?
Zo doe je het!

PHOTO CREDITS: VIVIAN HOORN