Je benen scheren: in de ochtend, middag of avond?

In de winter voel je waarschijnlijk iets minder de behoefte om je benen te ontharen. Toch is het soms nodig, dus pak je het scheermesje er weer bij. Je wilt dan wel dat jouw benen zo glad mogelijk worden, en het liefst voor een lange tijd. Gelukkig zijn er verschillende trucs om dit voor elkaar te krijgen! Zo kan het tijdstip waarop je scheert bijvoorbeeld al een groot verschil uitmaken. Lees snel verder om te ontdekken wanneer dit is.

Op dit moment kun je het beste scheren

‘s Avonds! Vlak voordat je naar bed gaat is de beste tijd om aan de slag te gaan met jouw scheermes. Waarom? Omdat jouw huid hierna heerlijk kan herstellen in jouw losse pyjamabroek. De strakke skinny jeans die je ‘s ochtends aandoet zal het herstel niet bevorderen, een grote reden om niet op dit tijdstip te gaan ontharen.

Ook kunnen jouw benen ‘s ochtends wat opgezet zijn, doordat je de hele nacht onder je warme dekbed hebt gelegen. Dit kan het scheren wat moeilijker maken en haartjes achterlaten. Niet ideaal dus.

Extra tips voor smooth legs

Wil jij perfect gladde benen? Doorloop dan ook eens onderstaande tips. Zo worden je benen enorm glad én houdt dit ook langer aan. Ideaal als je geen zin hebt om een paar keer per week te scheren.

  • Gebruik de juiste scheermesjes

Scheermesjes kunnen prijzig zijn, verleidelijk dus om de goedkoopste variant te kopen. Alleen zorgen deze vaak niet voor het beste resultaat. Kies daarom voor bijvoorbeeld Venus scheermesjes en je zult zien dat je benen niet alleen gladder worden, maar je voorkomt ook wondjes. Dat is dus zeker de investering waard. Ook zijn er manieren om langer met je scheermes te doen, waardoor je uiteindelijk goedkoper uit bent.

  • Neem eerst een douche

Door te douchen worden je haartjes zachter, wat er voor zorgt dat je ze makkelijker kunt scheren. Ook wordt vuil op je huid weggespoeld, wat normaal het scheermesje kan laten verstoppen. Scrub zo’n 1 keer in de week je benen om ook dode huidcellen van je benen af te halen.

  • Gebruik een goede scheerschuim

Een goede scheerschuim is essentieel wanneer je zachte benen wilt. Gebruik je geen scheerschuim, dan is de kans op wondjes vele malen groter. Vervang scheerschuim ook niet voor bijvoorbeeld conditioner, op die manier heb je namelijk alsnog veel kans op huidirritatie.

  • Verzorg je benen na het scheren

Niet alleen tijdens het scheren is een goede aanpak belangrijk, ook mag een goede verzorging na het scheren niet ontbreken. Hierdoor kan je huid goed genezen. Gebruik bijvoorbeeld een olie of lotion (het liefst zonder parfum of alcohol). Jouw huid zal dan super happy zijn!

Lees ook: What are those!? Dit zijn de vetste dames sneakers

https://monstyle.nl/lifestyle/column-tanisha-doran-de-healing-mountain-community-deel-1/