Je kan dus Voldemort zien dansen in deze Harry Potter-film

Als je een echte Harry Potter fan bent, heb je alle boeken gelezen en alles films vast en zeker al héél vaak gekeken. Je weet dan ook alles van de films, denk je. Maar wist je dat er in deel 3 van de Harry Potter films, een schilderij van een DANSENDE Voldemort aan de muur hangt, vlakbij het portret van de ‘Fat Lady’? Wij in ieder geval niet. En we vroegen ons ook meteen af: waarom?!

Shocking

Je kent de filmscène in het derde deel, De Gevangene van Azkaban, vast wel: het moment waarin Harry en zijn mede-Griffoender studenten niet langs het schilderij met de Fat Lady komen, omdat zij eerst haar ‘zangkunsten’ wil laten horen. Daar weet ze zelfs bijna glas mee te breken. Het gezang is niet om aan te horen en dat vinden de andere schilderijen ook. Hoewel: Voldemort lijkt haar gezang wél te kunnen waarderen. Hij danst namelijk in het schilderij rechtsonder. What? Was dat jou al eerder opgevallen?!

Watch closely

Wanneer je rechtsonder in beeld kijkt, nog voordat de camera inzoomt op het schilderij met de Fat Lady, zie je Voldermort ook in zijn schilderij. Waarom dan?! Als echte Harry Potter fan, weet jij natuurlijk ook dat in de schilderijen vaak dode tovenaars en heksen te zien zijn. En in het derde deel van de Harry Potter reeks, is Voldemort niet dood. Hij is in het vierde deel ook nog niet in zijn menselijke staat teruggekeerd. Waarom de Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry überhaupt een schilderij  van Voldemort ophangt, snappen we ook niet. Het blijft een mysterie, maar dat past natuurlijk wel helemaal bij de films. Zo ziet de scene er dus uit (vanaf 1:15):

Pokémon Go is zo 2017:
> In 2018 spelen we de Harry Potter versie

Het perfecte cadeau voor Harry Potter fans voor kerst?
> Dat vind je hier

Nog opzoek naar andere leuke cadeaus voor de feestdagen?
> Wij zetten er 8 voor je op een rij

PHOTO CREDITS: HOGWARTS LOGIC