Kom je nooit uit aan het einde van de maand? Deze tip gaat je helpen

Als je aan het einde van je bankrekening nog een stukje maand over hebt, dan weet je dat je iets niet goed doet. Je bent alleen maar aan het tobben over wat je allemaal hebt gedaan waardoor je nu geen geld meer over hebt. Te veel geshopt, te vaak uit eten geweest? Niet meer (en ook niet echt minder) dan normaal. Dan wordt het de hoogste tijd om dan eens naar je vaste lasten te kijken, want hoeveel ben jij eigenlijk kwijt aan je telefoonabonnement? Hoogstwaarschijnlijk kan je daar nog het een en ander aan bijschaven..

Toen jij per se de nieuwste iPhone moest hebben, kon je waarschijnlijk alleen maar kiezen uit een drietal abonnementsvormen. Veel te weinig minuten en mb’s, veel te veel minuten en mb’s óf een contract van twee jaar. Je moest wat, en uiteindelijk leef jij aan het einde van de maand weer op andermans WiFi hotspot en moet je je instalife even on hold zetten. Gun je niemand.

Dus, wat voor ideale wereld zou het zijn als je deze ellende kon vermijden? Ja, precies. Dat zou fijn zijn. En die ideale wereld wordt werkelijkheid, want bij heb je sinds kort de mogelijkheid om je eigen abonnement samen te stellen. Precies zoals jij dat wilt.

0-minutenbundel

Bel je nooit of bijna niet? Dan kun je kiezen voor de 0-minutenbundel in combinatie met de databundel waar jij behoefte aan hebt, niet eentje die je voorschrijft. Mocht je dan toch een paar telefoontjes plegen, betaal je gewoon voor de minuten die je gebeld hebt. Enne, gebeld worden is gewoon hartstikke gratis.

Altijd toegang tot voldoende data

Bij kun je kiezen tussen verschillende databundels. Mocht je unlimited data iets te veel vinden, maar 5 of 10 gb data te weinig, dan is 20gb de gulden middenweg. Oh, en als je er halverwege de maand achterkomt dat je toch voor te weinig mb’s hebt gekozen, dan kan je hem gewoon verhogen. Verlagen kan ook, maar niet lager dan de oorspronkelijke bundel die je afgesloten hebt.

Nieuwe contracten

Als je voor een sim only van kiest kan je voor 2 euro extra de mogelijkheid kiezen om maandelijks je abonnement op te zeggen. Ook kan je kiezen voor een abonnement voor 1 jaar. Een golden old 2- jarig abonnement is natuurlijk ook gewoon nog een optie.


Precies, ga maar eens goed kijken of jij je telefoonabonnement kan aanpassen. En misschien is het wel tijd om eens over te stappen. Want wellicht kreeg je in het begin nog korting, maar hoe is dat nu? En hoe fijn zou het zijn om eens aan het einde van de maand WEL uit te komen?

Meer lezen?
Geheimen van mensen die goed zijn in budgetteren