Leugens die iedere shop-a-holic verteld

Een leugentje om bestwil vertellen we allemaal wel eens. Maar nu blijkt dat shop-a-holics (ahum) misschien nog wel het beste zijn in vertellen van little white lies. Shop-a-holics hebben namelijk de eigenschap om te willen verbergen wat er echt in hun schuilt: een nimmer-te-stillen honger naar mode met (misschien) wel een niet al te breed budget. Hoe pak je dit aan? Shop-a-holics weten het je te verkopen. Daarom hierbij: de leugens die iedere shop-a-holic verteld.

1. “Deze schoenen zijn zó comfortabel.” Wat ze eigenlijk bedoelen is dat ze net een beetje over de blaren heen beginnen te komen. “Is er ergens een plek waar ik kan zitten?”

2. “Ik volg geen trends, ik ben een trendsetter.” Vervolgens Googlen ze: “how to get Cara Delevigne’s brows” en “how to wear a croptop”.

3. “Ik zit krap dus ik ga deze maand even niet shoppen.” Wat ze eigenlijk bedoelen is: ik ga even niet zulke duren dingen kopen, misschien wel naar een outlet ofzo. Maar je ziet mij deze maand niet rondlopen met een nieuwe it-bag. Next time.

4. “Deze? Oh deze is maar van Balmain.” Van Balmain x H&M ja.

5. “Een tas van €1.000,- is echt een investering!” Want als ik de tas dan 3 jaar gebruik is dat maar €27,- per maand, dus ja dat is een koopje!

6. “Ik heb helemaal zin om veel kleur te dragen dit seizoen!” Toch spot je haar een paar weken later gewoon weer in een all black ensemble met een rode lipstick. “Rood telt als een kleur, right?”

7. “Ja, natuurlijk is dit een sample size!” Niemand weet dat jij deze week je pilates les al 3x hebt verschoven..

8. “Ik ben onderweg!” Je hebt je accessoires nog niet eens uitgekozen! No way you’ll be on time. Maar ach, fashionably late zijn is toch jouw signature move?

9. “Ik heb niet veel nodig.” Alleen water, wat te eten, een Chanel boybag… En oh ja! Die Alexander Wang booties!

10. “Ik heb niets om aan te trekken!” Het klassieke, all time favourite, shop-a-holic excuus. Als je dit hoort kun je er zeker van zijn: zij is een shop-a-holic.

READ NEXT:
Confessions of a shoe-a-holic
10 redenen waarom jij een shop-a-holic bent
10 films die ieder modemeisje gezien moet hebben