Longboarden

Stil zitten is geen optie voor mij.  De golven in Frankrijk heb ik ingeruild voor een nieuwe hobby / sport: longboarden! Wanneer er geen golven zijn, is het longboaren een goede optie om toch bezig te zijn met de sport en een soort gelijke beweging te creëren. (En even niet in de warme sportschool te staan;))

Het longboarden is rond 1993 echt populair geworden in de States. De gewone skateboards kennen we en deze zijn wat korter, smaller en vooral om trucs mee te doen. Een longboard is een stuk langer en meer gericht op het cruisen, downhill maar ook trucs zijn er mee mogelijk. Je kunt zelf je board kiezen op wat jij het liefst doet. Uiteraard hebben Mike en ik een board gekocht in Frankrijk en daar door de straten een poging gedaan er “cool” op te staan. Mike snowboard al heel lang, dus mocht je dat al kunnen, dit is bijna de identieke beweging. De bochten die je maakt als je naar beneden gaat, kun je net zo uitvoeren als met snowboarden.

Terug in Nederland pakken we nu elke avond even ons board en gaan buiten alle bruggen op en af om zo goed mogelijk te leren longboarden. Dus, wil je weer iets nieuws proberen op sport gebied? Onwijs leuk dit! Het is buiten, uitdagend, je vervoert jezelf op een makkelijke manier, kan mee de trein of tram in en het is nog goed voor je ook!

Wat je fysiek moet hebben:

  • Goede balans
  • Kracht kunnen zetten tijdens het steppen voor zoveel mogelijk snelheid
  • Behendigheid voor de bochten en trucs
  •  Uithoudingsvermogen

Mocht je het leuk vinden, check deze groep meiden op Youtube!

Goede longboards kun je nieuw kopen, maar uiteraard ook op Marktplaats.

Check dan deze merken:

  • Loaded (Ik heb de Loaded Dervish Sama)
  • Sector 9
  • Flying Wheels (Daarvan heb ik de Aladin Special)

Geniet van jullie weekend en tot volgende week!

Liefs Elske