Lookbook by Manon Meijers: Met deze boots kun je urenlang shoppen

Shoppen is eigenlijk keihard werken, wist je dat? Urenlang die stad door; winkel-in-winkel-uit en pashok-in-pashok-uit. Het belangrijkste aan een goede shopoutfit is dan ook dat je schoenen lekker zitten.

De perfecte shopoutfit begint bij je schoenen. Met een shopdag voor de boeg kun je het beste kiezen voor schoenen die licht zijn, zodat het in ieder geval niet aan je voeten ligt als je de shopsessie moet onderbreken. Laat het je man zijn of je creditcard; maar nooit je schoenen. Deze soepele boot heeft een crêpezool. Die had je vroeger ook al, maar toen waren ze wat zwaarder. Gelukkig leven we nu, want deze variant is lekker licht van gewicht. De leren voering van de schoen zorgt ervoor dat je voeten genoeg lucht krijgen, waardoor zij aan het eind van de dag misschien wel frisser zijn dan jijzelf. Want, al dat lopen gaat je niet in de koude kleren zitten. Zet die stappenteller voor de gein eens aan; dat sportklasje kun je vanavond prima skippen. De kleur en bijpassende zool van deze vlotte boot zorgen ervoor dat je veel verschillende kanten op kan. Maar het belangrijkst is, dat je er lekker lang op kunt lopen.

Een slimme shopoutfit bestaat uit een jeans en een goede top: zo heb je gelijk twee stuks aan die je makkelijk kunt combineren met je nieuwe vondsten. Nu we het najaar tegemoet gaan, gaat de verwarming in winkels vaak serieus omhoog; we kennen allemaal de warmteblazer bij de ingang. Kies daarom voor een lichte jas, je zult ‘m namelijk de helft van de dag in je handen hebben of in een (te) klein pashokje kwijt moeten kunnen.

Tip
De inlegzool biedt optimaal comfort aan de binnenkant van de schoen en kan worden verwijderd om een extra brede pasvorm te creëren.

Benieuwd naar de hele collectie? Kijk voor meer informatie op ecco.nl