Mascara fouten die iedereen maakt

Wij vrouwen zijn er maar druk mee, we zijn dagelijks in de weer met outfits, haar én make-up. Vooral mascara is een echte essential. Je ogen lijken veel opener (met deze make-up tips lijken je ogen groter) en zorgen voor een frisse look. Maar als je het op de verkeerde manier aanpakt, kan dit ook heel anders uitpakken. Wij hebben de mascara fouten voor je op een rijtje gezet die jij (waarschijnlijk) ook maakt! (Check hier ook de 10 dingen die jij nog niet wist over mascara).

1. Pompen
Je pompt je mascara vaak op en neer om meer mascara op je borsteltje te krijgen. Doordat je elke keer lucht naar binnen pompt raakt je mascara juist sneller uitgedroogd. We don’t want that! Je kunt dus beter het borsteltje even draaien.

2. Verkeerde borsteltje
Voor ieder paar wimpers bestaat er een mascara borsteltje die goed werkt. Je moet dus even goed testen welk borsteltje het beste voor jouw wimpers werkt. Een verkeerde kan er namelijk voor zorgen dat je wimpers niet goed overeind gaan staan (en dan kun je die mooie, gekrulde wimpers wel vergeten!).

3. Je slaat de aanzet van je wimpers over
Veel vrouwen brengen hun mascara aan vanaf ongeveer het midden van de wimpers. Dit zorgt er juist voor dat je wimpers korter lijken. Breng de mascara daarom aan vanaf de aanzet.

4. Te lang dezelfde mascara gebruiken
Ja, waarschijnlijk zijn héél veel vrouwen hier schuldig aan: je gebruikt je mascara langer dan 3 maanden. Maar dit kun je beter niet doen, want je mascara droogt dan namelijk uit en werkt lang niet zo goed meer.

5. Te veel laagjes
Te veel laagjes mascara zorgen er niet voor dat je wimpers omhoog gaan staan. Je wimpers gaan hierdoor juist aan elkaar plakken en je mascara gaat klonteren. Breng dus niet meer dan twee laagjes aan. Laat je eerste laagje altijd even goed drogen voordat je met de tweede begint.

6. Wimperkam
Vrij weinig vrouwen gebruiken een wimperkam terwijl dit juist heel handig is. Het zorgt ervoor dat je wimpers niet aan elkaar blijven plakken. Maak ‘m wel altijd even goed schoon nadat je ‘m gebruikt hebt, wel zo hygiënisch.

7. Wachten met vlekjes weghalen
We hebben hier allemaal wel eens last van… In alle haast schiet je een beetje uit en zit je mascara niet alleen op je wimpers, maar er ook ver naast. Je bent dan geneigd om dit even (snel) weg te vegen met je vingers, maar het is beter om de mascara eerst even te laten drogen. Zo krijg je de mascara vlekjes namelijk veel sneller weg.

READ NEXT:
Zo kun je je mascara écht langer bewaren
Zo fix je mascara mistakes!
Hoeveel laagjes mascara kun je het beste op doen?

Source: Dailymakeover