Met deze tips val je wél in slaap in het vliegtuig

Thuis is in slaap vallen in je comfortabele bed is het geen probleem, maar in het vliegtuig is dat een heel ander verhaal. Je hebt weinig ruimte, veel medepassagiers en het is nooit helemaal stil. Toch is het belangrijk dat je je slaap krijgt, zodat je niet helemaal gebroken op je vakantiebestemming aankomt. Lijkt dit jou onmogelijk? Straks niet meer! Dit zijn onze tips om te slapen in het vliegtuig:

Kies een goede stoel

Vaak kun je tijdens het online inchecken al een stoel reserveren in het vliegtuig. Maak hier gebruik van en kies voor een stoel aan het raam. Hier kun je lekker tegen het raam leunen en word je ook niet gestoord door je buren als ze naar het toilet moeten.

Oordopjes

Met pratende medepassagiers (en als je pech hebt krijsende baby’s) is een vliegtuig geen rustige plek. Zorg er daarom voor dat je goede oordopjes meeneemt om het geluid te dempen. Een kleine maar effectieve investering. Ook kun je slapen met muziek als je dat fijn vindt. Vergeet dan ook deze oordopjes niet.

Geen lenzen

Draag je lenzen? Doe deze dan uit voordat je gaat slapen. Door de droge lucht in het vliegtuig kunnen je ogen namelijk gaan irriteren. Zorg dus dat je een bril bij je hebt en een lenzenbakje met lenzenvloeistof.

Kies een comfortabele outfit

Thuis slaap je altijd in comfortabele kleding, dus in het vliegtuig wil je dat natuurlijk ook. Ga dus niet voor je strakste skinny maar voor een losvallende of stretchy broek (Dit zijn onze kledingtips voor in het vliegtuig!).

Reiskussentje

Een reiskussentje is heel fijn voor in het vliegtuig. Zo kun je je hoofd ondersteunen, zodat je niet wakker wordt met een stijve nek. Je kunt een klein kussentje meenemen en aan je tas vast maken. Maar er zijn ook opblaasbare kussentjes, waarmee je ruimte bespaart in je handbagage.

Slaapmasker

Het is veel fijner om te slapen in een donkere ruimte. Again: dit doe je thuis ook altijd, dus hier is je lichaam aan gewend. Omdat het in het vliegtuig nooit helemaal donker wordt, is een slaapmaskertje dé oplossing.

Genoeg eten meenemen

Een rommelende maag is nooit fijn en kan je slaap verstoren. Zorg er dus voor dat je genoeg snacks meeneemt, zodat je niet met een lege maag hoeft te gaan slapen.

Vermijd alcohol en cafeïne

Drink voor en tijdens je vlucht geen alcohol of cafeïne. Hoewel je misschien sneller in slaap valt na het drinken van alcohol, wordt de kwaliteit van je slaap veel minder. En dat bezoekje aan de Starbucks kun je ook beter uitstellen tot na de vlucht. Of je gaat voor een cafeïnevrije koffie, natuurlijk.

Dit wist je nog niet!
> Dit beautyproduct helpt je beter te slapen

Slapen en Netflix: de beste combinatie die er is
> Napflix: de beste manier om snel in slaap te vallen

Voor (bijna) niets naar de business class!
> 5 manieren om een flight upgrade te krijgen