Zo word je een ochtendmens binnen een maand

Sommigen van ons zijn nou eenmaal meer evening ladies (of sommigen zelfs nachtbrakers) dan ochtendmensen. Nu is het natuurlijk heerlijk om in de avond vol energie te zitten, maar toch zou het fijn zijn als we de dag ’s morgens met wat meer pit zouden kunnen beginnen. Gelukkig is hier iets aan te doen! We hebben het ultieme stappenplan samengesteld zodat ook jíj een ochtendmens kunt worden.

Snoozen

Stop met snoozen! Behalve dat het je sowieso nog vermoeider maakt, zorgt het er ook nog eens voor dat je nóg minder zin hebt om je bed uit te komen. We vertelden je al eerder waarom dit nou precies zo ongezond is en belangrijker nog: hoe je ermee kunt stoppen!

Muziek

Van een lekker muziekje wordt je een stuk vrolijker. Dus doe voortaan zodra je uit je bed stapt, je favoriete muziek op. Dan word je direct vrolijk! (Keep playing it, all morning long…). 

Bewegen

Begin de dag met wat beweging. Sporten in de ochtend geeft je gedurende de rest van de dag meer energie. Wist je dat je binnen een maand al een plat buikje kan hebben? Maar wat je nog beter kunt doen is even lekker hardlopen. Even een frisse neus halen doet wonderen.

Ontbijt

Een goed ontbijt zorgt ervoor dat je er tegenaan kunt, start de dag daarom met een gezond ontbijtje. Voor deze ontbijtjes wil je wél wakker worden.. En kun je ’s ochtends nou echt geen hap door je keel krijgen, bouw het dan langzaam op door eerst te beginnen met een energy smoothie (hier vind je lekkere smoothies.).

Douchen

Een lekkere ochtenddouche kan wonderen doen voor het begin van je dag. En dan niet te warm, want naast dat het niet goed voor je is (hier lees je waarom), kun je er ook weer een beetje rozig van worden. Dit zijn de meest gemaakte fouten tijdens het douchen. Zorg ervoor dat dit in je out-of-bed routine komt. (Als je eerst in je pyjama op de bank gaat zitten… duurt het alleen maar langer voordat je wakker wordt). Smeer je dan ook meteen in met je favoriete bodylotion. Zo ruik je heerlijk en ben je meteen een stuk zelfverzekerder.

Slaap

Er zijn nog meer dingen die je kunt doen om in de ochtend te barsten van de energie. Zorg er in ieder geval voor dat je ’s avonds een beetje op tijd naar bed gaat. Daarnaast is het handig dat er daglicht in je kamer kan komen, zodat je ’s ochtends op een natuurlijke manier wakker kunt worden. (Dit zou je eventueel ook kunnen doen door middel van een wake-up light). Ook een frisse neus kan helpen, door je raam open te zetten voor wat frisse lucht.

Wij gaan er in ieder geval voor zorgen dat we de dag voortaan fris en fruitig kunnen beginnen! Wat doen jullie om de ochtend ongeschonden door te komen?

PHOTOCREDITS BLOGLOVIN’