Zo krijg je voller en dikker haar terwijl je slaapt

We willen allemaal zo’n heerlijke volle bos haar, maar dat wil niet altijd zo makkelijk lukken. En laten we eerlijk zijn, we hebben ook niet altijd tijd en zin om hier heel veel tijd aan te besteden. Daarom hebben wij wat tips voor je op een rij gezet. Een volle bos haar met minimal effort, yes! 

Slaap op een satijnen kussen

Een investering die het verschil gaat maken. Het zachte satijn zorgt ervoor dat je haar goed in model blijft wanneer je gaat slapen (hoeveel je ook beweegt).

Ga niet slapen met nat haar

Met nat haar naar bed gaan is een grote hair care no-go. Wedden dat je geen good hair day hebt de volgende ochtend? Droog je haar goed voordat je gaat slapen.

Braids are a girl’s best friend

Ja, deze hair trick bestaat al eeuwen maar dat maakt het resultaat niet minder fijn. Als je bouncy beach waves wil creëren is een vlecht je aller-aller-allerbeste vriendin. Experimenteer met het aantal vlechten en hoe strak je de vlechten zet. Onze ervaring is dat een losse vlecht voor ons het meeste en mooiste effect heeft.

Olie je haar

Wanneer je droge haarpunten hebt, is een lightweight olie een perfect product om te gebruiken net voordat je gaat slapen. Let goed op de hoeveelheid (een drupje is vaak al genoeg). Lightweight stylingproducten zijn altijd handig om te gebruiken wanneer je een volle coupe wilt creëren. Deze zorgen ervoor dat ze je haar niet zwaarder en dus steiler maken.

Let op de hoeveelheid conditioner

Zoals hierboven al beschreven is, is het handig om gebruik te maken van ‘lichte’ stylingproducten. Een conditioner kan je haar zwaarder maken waardoor het wellicht ‘naar beneden gehaald wordt’. Een of twee keer per week een conditioner gebruiken is echt ruim voldoende! Dit zijn trouwens de meegemaakte fouten in tijdens het wassen van je haar..

Droogshampoo voordat je gaat slapen

De meeste mensen gebruiken droogshampoo’s ochtends wanneer douchen niet hoog op het priority lijstje staat. Droogshampoo is veel handiger om ’s avonds te gebruiken voordat je gaat slapen.  Spray de droogshampoo bij de wortels en je zult merken dat je volgende ochtend meer volume in je haar hebt! Dit zijn trouwens nog veel meer fouten die we met droogshampoo maken.

Borstel je droge haar

Borstel jij je haar wanneer het nat is? Dan haal je veel volume uit je haar! Het is veel handiger om je haar te borstelen voordat je je haar gaat wassen.

READ NEXT
> Zó kom je van statisch en pluizig haar af!
> Vijf haarstijlen op een haastige ochtend
> Zó droogt je haar dus sneller

PHOTO CREDITS: PRISM BOUTIQUE