Modemeisjes die dol zijn op duurzame kleding

Slow fashion, misschien heb je wel eens van deze term gehoord. Maar wat betekent het nou? Slow fashion is een tegenhanger van fast fashion. Wat willen ze precies duidelijk maken met slow fashion? Merken moeten zorgen voor een goede kwaliteit, daarnaast moeten er eerlijke arbeidsomstandigheden zijn en last but not least moet het ook de impact op het milieu verminderen. Want de mode-industrie is de tweede meest vervuilde industrie, na de olie. Maar zijn er eigenlijk toonaangevende modemeisjes dol op duurzame kleding? Jazeker, die zijn er.

Stephanie Broek

Misschien ken je haar wel. Die vrolijke blonde meid met een grote bril. Ze was fashion editor bij Glamour en tegen fast fashion. Toen ze journalistiek studeerde, schreef ze als freelancer artikelen over verschillende aspecten van de mode, zo ook fast fashion. Aan New Classics vertelde ze, dat wanneer ze zich hierin ging verdiepen het haar hart brak. Vanaf dat moment is ze zelf bijna alleen maar duurzame kleding gaan dragen. Zo heeft ze tijdens Fashion Week een complete outfit geshopt bij Vestiaire Collective (een vintage online shop) om te laten zien dat tweedehands kleding van een paar seizoenen terug ook nog heel mooi is. Stephanie laat zien dat high fashion ook duurzaam kan zijn, haar outfits zijn stuk voor stuk kunstwerkjes, wil je gewoon volgen voor de fijnste inspiratie.

https://www.instagram.com/p/Bnbe98UCvFK/

Georgina Verbaan

Ze was vroeger al bezig met het verbeteren van de wereld. Zure regen en de ozonlaag trokken haar aandacht. Georgina is iemand die zich uitspreekt over dierenrechten en duurzaam leven. In een interview met Marie Claire vertelde ze dat ze is helemaal klaar met fast fashion. Ze vindt al die wegwerpmode, waarbij het schoudertje deze zomer nét weer even wat anders is dan vorig jaar, echt zonde. Zelf koopt ze het liefst vintage items en tijdloze klassiekers. Ze houdt van kleding die met zorg gemaakt is en kwaliteit heeft. Naast haar lieve katten laat Georgina ook weleens een outfit zien. Ook geeft ze vaak tips over leuke duurzame merkjes en vintage winkels.

https://www.instagram.com/p/BtK938wDF62/

When Sara Smiles

Sara Dubbeldam, beter bekend als When Sara Smiles, zet sinds 2,5 jaar duurzame mode op de kaart. Dit doet ze door middel van haar blog. Ze is hiermee begonnen toen ze een webshop met goedkope accessoires uit China had. In een interview met Take It Slow vertelde ze dat ze vond dat ze dit anders aan moest pakken en ging zich verdiepen in slow fashion. Toen ze merkte dat er nog zo weinig over te vinden was, is ze zelf haar blog ‘When Sara Smiles’ gestart. Blijkbaar was hier animo voor, want ze heeft maandelijks 20.000 tot 25.000 unieke bezoekers op haar site. Sara laat je zien dat duurzame mode helemaal niet saai hoeft te zijn. Zeker even volgen dus.

https://www.instagram.com/p/BsKlIUqA3F9/

 

Nog meer inspiratie nodig? Volg dan ook deze accounts.

https://www.instagram.com/p/Bs_B8vPnplP/
https://www.instagram.com/p/BtJm2lZHCex/
https://www.instagram.com/p/BsVXyhJhBsU/
https://www.instagram.com/p/Bs5_RW7hP1j/
https://www.instagram.com/p/By7pRxMniWT/
https://www.instagram.com/p/Bw7liSMFJQr/

Misschien ook wel interessant:
> De redenen waarom je vegan leer wilt dragen
De beste tips om meer sustainable te shoppen